04/06/14 09:28
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

за чувството за вина и проклятията

онзи ден бях питана от Nadya Cholakova настойчиво за две неща - дали изпитвам чувство за вина и дали вярвам в проклятия и лоши очи.
вина изпитвам само към деца, възрастни хора и животни. извън тях всички останали сме жертва на личните си пристрастия, и когато някой казва нещо публично, трябва да носи отговорност за думите си. никога не съжалявам за неща, които не могат да бъдат върнати назад. щом съм ги мислила, а след това изрекла, всяко връщане означава отклонение от интуицията ми, а тя не ме лъже. престъпления на сърцето извършва всеки. аз не изпитвам вина към никого и нищо извън гореспоменатата тройка ДВЖ. изпитвам вина при недобре свършена работа и липса на самодисциплина.
толкоз за вината. ако някой се опитва да ме сложи на guilt trip - "виновно пътуване" - няма да стане.
но ето как в момента преживях секундна вина. както си пиша и ям пържени филийки в "локал", край прозореца минаха двойка млади цигани с желязни пръчки в ръката, на поход по кофите. да, чувствам се виновна, че има хора, които живеят от боклуците ни, и няма случай в който да видя нещо такова и да не се почувствам виновна.
вторият въпрос на надя беше вярвам ли в проклятия. не, не вярвам. знам, че има хора, които се занимават с такива неща, но абсолютно не ми дреме на елфската жилетка. да, има лоши очи в смисъл, че има хора, които искат да си зле, от малка животът ми е съпроводен от такива и съм свикнала с идеята за завистта и злото, но не мога и за секунда да ги обвинявам за нещастията в живота ми. те са решение на бог, както и последствие на мои действия. отговорността за провалите ми във всяко едно отношение си е само моя, а форс мажорните обстоятелства са съдба. да се придават свръхестествени сили на свръхглупави хора, които смятат, че могат да ръководят съдби, означава желание сам да си натресеш нещо неприятно. така че, който вярва, да се пази от врага вътре в себе си.
това беше неделната ми проповед;)
успешна седмица от утре, вината и проклятията да оставим на хората, които имат прекалено много свободно време, и не мислят за хляба на масата им.
Публикувана на 04/06/14 09:28 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/04/blog-post_6.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване