04/14/14 07:26
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Говори Пловдив: SMALL BROTHER

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Имам една стара шапка, граждани, ще я пусна между нас, искрените русофили, да съберем малко парса, за да подпомогнем финансово любимия ни Путин, Владимир Владимирович.
`Ми той, човекът, е направо за окайване – уж Император го раздава напоследък, уж управлява най-безцеремонно и със здрава ръка целия свят, а доходите му за миналата година възлизат на смешните 3 672 208 рубли. Казват, че това отговаряло на 74 187 евро.
Аз обаче се съмнявам да отговаря.
Даже по-скоро съм сигурен, че не отговаря, защото в нормалния свят с рубли можеш само да си тапицираш хола, не и да си купиш тапети.
Стига, бе! Че то дори не самия Дилян Пеевски, ами един среден льохман да вземеш от българския Парламент, и той сигурно има изкарани повече кинти, без изобщо да се напъва. Друг е въпросът дали ги декларира пред властите. Да не говорим за доходите на някоя гимназиална учителка във великото херцогство Люксембург, която пък със сигурност ги декларира.
Т`ва наистина не е сериозно.
Пускам шапката!
И много се надявам, гадни европейци такива, с цялото си мръсно подсъзнание за проява на социалистическа солидарност и от желание да изкупите греховете си пред Москва, в нея после да намеря достатъчно парички не само за достойна финансова подкрепа на Императора, любим на цялата прогресивна общественост от Северна Корея до Куба, през Иран. Надявам се също на дъното да остане една скромна сума, та да закупим с всеобщи усилия слухово апаратче на руския посланик в София Юрий Исаков.
Той пък е закъсал с ушите. Или между ушите, горкият, все едно – важното е, че е закъсал.
Онзи ден в едно интервю Исаков категорично отхвърли възможността руски самолети да извършват разузнавателни полети на ръба на българското въздушно пространство, като каза: „Нищо такова не съм чул”.
Честно казано, и за не съм чул бръмченето на въпросните аероплани с ушите си, тъй като те, доколкото знам, не летят над самата София все още, а засега само около черноморската ни граница, тоест, малко или много – някъде над морето. От тази гледна точка е разбираемо господин посланикът нищо да не е чул. Иначе щеше сам да си каже, нали си го знаем какъв е честен и открит.
Напълно разбираемо е също, ако негово превъзходителство има предвид, че не е чул и друго – как някой висш чиновник от Азиатския департамент, с ръце, свити на фуния, се провиква откъм новоприсъединения руски Крим през Черното море – ей, Исако-о-о-в, дори и да не чуеш никакви самолети да летят над твоята България, да знаеш, че това са нашите, нашите-е-е-е…..Нормално е да не е чул Исаков подобно нещо, защото те в Азиатския вече не използват жалки средновековни методи на комуникация като крясъци, а пощенски гълъби, които, както се знае, са доста безшумни.
Но въпреки това твърдя, че имперският наместник в София има проблеми с ушите и трябва да му купим апаратче, защото няма начин да не е чул поне как президентът Росен Плевнелиев съобщава официално, че въпросните руски самолети наистина летят, а военният министър Ангел Найденов, е, с половин уста, с подбелени очи и прехапан от ужас език, но все пак потвърждава съобщението.
Всички чуха и самото НАТО дотърча тук в лицето на Расмусен да ни спасява или поне да ни успокоява, само посланик Исаков – не!
А защо казах пък, че може не в самите уши да е първопричината за проблема на човека, а в онова, което трепти като желе между тях. Ами съвсем просто е – защото само за едно кратко интервю той наговори толкова много глупости, че явно дори собствените му уши се засрамиха и отказаха повече да го слушат.
Да оставим настрани идиотщините, че всичко, което върши Русия в Украйна или където и да било по света, е най-законното нещо по най-стриктните международни стандарти, а всичко, което вършат всички останали, за да се защитят от агресията на Русия, нарушава тези стандарти. Да загърбим и заплахата, че Европейският съюз ще пострада повече от санкциите, които налага на Русия, отколкото самата Русия ще пострада от санкциите, които налага на Европейския съюз в отговор на неговите санкции.
Най-голямата от тези глупости обаче беше твърдението на посланика, че между Евразийския и Европейския съюз няма фундаментални противоречия. „Напротив, винаги сме поставяли въпроса за хармонизиране на интеграционните процеси от Ламанша до Тихия океан” – каза в подкрепа на тезата си великият тоз мислител, когото Русия, за наша радост, изпроводи точно в София, та да ни дава акъл.
Всъщност, ако говорим в чисто философски план, бих се съгласил с тезата на посланик Исаков, защото между нещо съществуващо и нещо несъществуващо фундаментални противоречия наистина е трудно да се намерят – ако не броим, разбира се, базисният проблем за битието и нищото. Подозирам обаче, че той няма предвид да водим точно такъв тип разговор, а просто иска да внуши на всички нас, евразийските българи, че разлика няма между реалната Европа, общност на свободни граждани и демократични общества, и в авторитарната Евразия, сътворена и съществуваща единствено в съня на онзи особен вид руски разум, който, както е известно, винаги ражда само чудовища.
Е, разлика има!
Има и тя е толкова огромна, че помътените от водка и имперски амбиции мозъци не могат да я обгърнат поради тежкия си махмурлук.
Руснаците дори не могат да си представят какви несметни количества бира ще трябва да изпият тепърва, за да изтрезнеят от крепостническо-комунистическия си махмурлук и да погледнат на нормалния свят с нормални очи, за да ги погледне и нормалният свят като нормални хора. Иначе ще бъде принуден да се отнася с тях като към диви животни в резерват – да ограничи достъпа им навън, за да не разнасят зарази и да ги остави да се избиват вътре помежду си като резултат от естествения подбор на КГБ.
Що се отнася до руското желание за „хармонизиране на интеграционните процеси от Ламанша до Тихия океан”, то ние всички вече добре знаем какво означава то. До скоро само президентът Барак Обама не знаеше, но вече и той се научи. Трябваше по-рано да му дадем да прочете „1984” на Оруел, може би щеше да се сети, че, 30 години по-късно, в глобалното село си имаме аналогичен случай на престъпен ум, който се отличава с агресивност, наглост и апетит за любов безмерна, въпреки безмерната омраза, която сам той сее между хората.
Той също има стъклен поглед и е много опасен за духовното и физическо здраве на човечеството, въпреки че не се казва Big brother.
Казва се Small brother.
А сега наистина пускам шапката в н4егова полза.
Утре, като минат пак през Дунава ония ми ти богатири и други Альоши, за да ни спасят от самите нас, ще съм сред активните борци за повече путинизъм в света.
Heil, Ceaser, spiritualiter mortuus te salutant!
Граматически може и да не съм го докарал съвсем правилно, но, преведено на човешки език, това последното, би трябвало да значи – Хайл, Императоре, духовно мъртвите те поздравяват!
Не ви ли се повръща, бе, граждани?

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване