04/15/14 13:55
(http://ivo.bg/)

България търси атлант

Окуражен съм от факта, че руското външно министерство не реагира с протест срещу лицето на монархосоциализма в България Симеон Сакскобургготски, което във вестникарско интервю даде за пример вярата на своя баща цар Борис Трети в дружбата с Германия. Сакскобургготски цитира завета на баща си България никога да не бъде срещу Германия- независимо от факта, че като съюзник на Германия България претърпя поредна национална катастрофа и не можа да заслужи пред СССР статута на победител във Втората световна война с кръвния данък, платен чрез близо 40 000 убити във войната срещу Германия български войници и офицери.

 

Взимам повод от този факт ( че Русия не възразява- вероятно поради втората част от завета на царя обединител да бъдем винаги с Русия, което и правим де факто след кончината де юре на СССР) и подкрепям следната германска инициатива:

 

„Германия трябва да премахне двата съветски танка от Втората световна война, които са поставени на пиадестали до Бранденбургската врата, в знак на протест срещу действията на Русия в Крим и Украйна, настоя най-популярният вестник в страната “Билд”.

Заедно с локалния таблоид B.Z. редакцията призова читателите да изпращат протестни писма до парламента срещу тези символи на войната.

Става дума за два зелени танка Т-34, поставени пред съветския военен мемориал, издигнат през 1945 г.

“Не искаме руски танкове на Бранденбургската врата”, пише на примерна форма на писмото до парламента, която отпечатват и двата вестника. “Бундестагът трябва да вземе решение: Руските танкове на мемориала в берлинския парк “Тиергартен” трябва да бъдат премахнати. Причината е, че в една нова епоха, когато руски танкове са заплаха за свободна и демократична Европа, не искаме руски танкове на Бранденбургската врата.”

Възпоменателният комплекс се издига на място, където са загинали около 2000 от падналите в битката за Берлин близо 80 000 войници от Червената армия. Той се намира съвсем близо до Райхстага и е един от трите съветски мемориала в германската столица.”(Медиапул)

 

Пояснявам още веднъж, за да няма недоразумения.

 

Цар Борис Трети ни е завещал никога да не бъдем срещу Германия и винаги да сме с Русия и това съжителство на българските приоритети явно се приема спокойно от Москва. Ето защо можем да се присъединим към Германия без страх от руски репресии и в надигащата се в Берлин кампания срещу съветската окупационна символика, която не е руска.

 

Щом на Германия, на чиято съвест лежат милиони руснаци, това е позволено, то защо на нас българите да не е разрешено!

 

Нещо повече, най-сериозно, без никаква ирония, предлагам България да поиска от Русия да построи паметник на България и лично на министър-председателя Константин Муравиев срещу руския парламент за това, че е наредил да не се стреля срещу Червената армия, а доблестната българска войски дисциплинирано се е подчинила на държавното ръководство, както се полага в една демокрация. А е можел да повтори българския опит от Първата световна война. България едва ли (отново) е щяла да  победи руските завоеватели, както става в Добруджа през 1916-та и 1917-та година, но е могла да окаже яростна съпротива и десетки хиляди руснаци да последват  окървавената съдба на предишното поколение руски пришълци, нахлули тогава на българска земя.

 

 

Понеже нас българите няма кой да ни чуе сред грохота на руските танкове около Украйна, предлагам също за начало да започнем да изпращаме писма до германския парламент в подкрепа на инициативата  на в. „Билд” с изричното напомняне на факта, че в България няма убит нито един червеноармеец и бихме искали този уникален факт да достигне до съзнанието на европейците и съюзниците отвъд Атлантика, които да ни подкрепят в правото да премахнем монументалните подигравки с историческата истина, изопачаващи фактите по същия начин, по който днешната кремълска пропаганда се опитва да стовари вината за украинската криза другиму.

 

Може би това е начинът най-сетне да бъдем чути и разбрани. Жалко е, че у нас няма евроатлант на власт, който да защити тази българска кауза, но се отваря възможност сами да направим нещо за себе си като сираци, изоставени от малодушните ни р(ъков)одители.

 

Ако успеем, заслуга ще има и Адолф Путин, който се опитва да налапа Украйна, но в средносрочна перспектива ще му приседне и по този начин малкият залък България получава шанс за глътка свобода чрез поредното освобождение от „братушките”- в смисъл да се освободим от тяхната газова примка с германска помощ.

Моля, тази статия да се смята за първото българско писмо в подкрепа на инициативата на в. “Билд” ( за което ще се погрижа в превод на немски език при адресирането му до Бундестага).

При евентуалното му публикуване в интернет на германската публика може да бъде посочен линк с интервюто на германската телевизия АРТЕ, направено с автора пред съветския монумент в София и излъчено миналия декември за многомилионната европейска аудитория.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване