04/16/14 11:00
(http://www.gorichka.bg/)

Десет идеи какво да правим, когато сме заедно

Не говорим за “лайкване, чекване и шерване”, а за неща, които правите във физическото присъствие на тези, с които сте, примерно – игра на кърлинг или свирене на фагот. Ние, да кажем, много обичаме заедно да организираме форуми като Форум Заедно.

 

1. Да хапваме

Художник: Алберто Удерзо

Художник: Алберто Удерзо

Въпреки че това тук не е класация, нямаше как да не започнем с основното. Едва ли някой ще отрече, че да се събереш с приятели или роднини на вечеря е едно от най-топлите явления на планетата. Ако преди това си сготвим заедно, а след това вуйчото, който си мисли, че може да свири и да пее, се окаже изморен и си легне, ще сме на крачка от пълната хармония.

 

2. Да пийваме

Хип, хип, ура! Художник: Питър Северин Кройер

Хип, хип, ура!
Художник: П. С. Кройер

Нарочно го разделяме от предната точка, понеже пийването, което върви с хапването, е съвсем различно от „абе, я да се съберем да си пийнем както трябва“. Отговор на въпроса „Kак трябва?“ все още не е даден, въпреки многобройните опити и изследвания в областта, включително и от страна на част от нашия екип. Факт е обаче, че пийването е нещо като космически медиатор, както и основен принцип на заедността.

 

3. Да отидем на палатка

Плажът в Данар. Художник: Кларенс Ганьон

Плажът в Данар.
Художник: Кларенс Ганьон

Една форма на съвместно преживяване, която носи в себе си допълнителен заряд спрямо горните две. Най-малкото защото обикновено ги включва в себе си. Къмпингуването предполага един малко по-дълъг прериод, в който общуването минава на едно ново ниво, а хората се сближават и сплотяват (особено късно вечер в палатката).

 

4. Да гледаме звездите

Звездна нощ. Художник: Винсент Ван Гог

Звездна нощ.
Художник: Винсент Ван Гог

Тази и следващата точки са един вид подточки на предишната, тъй като по време на диво къмпингуване сме лишени от някои достижения на цивилизацията, като телевизия и компютър. Ето защо сме принудени да се справяме с подръчни средства – звезди, луна. Препоръчително е гледането на въпросните космически обекти да се съчетава с държане на нечии ръце.

 

5. Да запалим огън

Упа Упа Художник: Пол Гоген

Упа Упа
Художник: Пол Гоген

По време на пикник или диво къмпингуване огънят има мултифункционална употреба – на него се готви, служи за осветление вечерта, ползва се за гледане (особено в облачна нощ, виж точка 4), както и за побутване с пръчка при неловките паузи. Огънят държи насекомите надалеч, но за сметка на това има вълшебна притегателна сила за хората. Искате ли да съберете всички присъстващи, просто запалете огън.

 

6. Да гледаме филми

TV Buddha Художник: Nam June Paik

TV Buddha
Художник: Nam June Paik

В идеалния вариант – да гледаме един и същи филм.

 

7. Да пием кафе

Нощни птици. Художник: Едуърд Хопър

Нощни птици.
Художник: Едуърд Хопър

Според много теоретици кафето е причината една голяма част от хората да се събуждат всяка сутрин, но това не значи, че непременно сте с някого в този случай. Вярно е, че сутрешното кафе може да бъде и самотно занимание, обаче всички знаем какво значи да седнеш с приятелка на кафе и да си побъбриш 7-8 часа.

 

8. Да си държим ръцете

Художник: Антонис ван Дайк

Художник: Антонис ван Дайк

Това вече го споменахме като съпътстващ елемент, но тук го извеждаме в носител. Държането на ръце (или други прилежащи крайници) е важно за пълноценното общуване и задължителен фактор за здравото съвместно съществуване. Може да се практикува навсякъде (специално ръцете, нали), а съпроводено с леко премрежен, впит в очите на другия поглед има чудотворно въздействие и разрешава почти мигновено всякакви житейски недоразумения.

 

9. Да се гушкаме

Художник: Густав Климт

Художник: Густав Климт

Нещо като подобрена версия на държането на ръце. Забележка: Ако не желаете да сте заедно с някого, в никакъв случай не го гушкайте. Гушкането е върховната форма на заедност и нерядко около девет месеца след него се налага да гушкате и още някого.

 

10. Да отидем на Форум Заедно

По тази точка очаквайте скоро (във вторник) по-обстоен преглед, но засега ви казваме, че ще има изключителни разказвачи, както и музика, песни (и то не от нечий вуйчо, който си мисли че ги умее), хапване и пийване, накратко – една голяма част от изброеното до тук. Позволено е и държането на ръце, както и гушкането в по-безобидните му варианти.е

Форум Заедно е на 27 април.
gorichka.bg/zedno
Идвайте!

Публикувана на 04/16/14 11:00 http://gorichka.bg/deset-idei-kakvo-da-pravim-kogato-sme-zaedno/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване