04/23/14 08:29
(http://www.gorichka.bg/)

Десет причини да сме на Форум Зедно в неделя

Повече от всичко се радваме, когато видим, че много хора са се събрали и са наистина заедно. И знаем, че точно това ще стане и тази неделя, както е ставало и на предните ни форуми. Най-малкото поради следните причини:

 

1. Времето

Та така – времената, знаете, не са добри. Не е като едно време. Така че не очаквайте рязка положителна промяна в неделя. Освен ако не дойдете на Форум Заедно – за там сме подготвили топла приятелска атмосфера и то без парникови газове. А и все пак героите на нашето време ще присъстват.

 

2. Героите

appla

Наричаме ги разказвачи. Всеки един от тях ще излезе пред нас и в рамките на 20 минути ще ни позволи да надзърнем в неговия личен свят – тъжен или весел, мрачен или светъл, но винаги красив и никога безнадежден.

 

3. Светът

Светът на хората е сборът от личния свят на всеки един от нас. Колкото повече от тези лични светове са заедно, толкова по-вероятно е светът да стане едно по-хубаво място.

 

4. Място

Ще си имаме запазени местенца в уютната зала. За съжаление местата са удобни, но ограничени като бройка и обикновено свършват няколко дена преди случката, така че натиснете бутона пауза на това, което вършите в момента, и се регистрирайте.

 

5. Паузите

Разказвачите ще ни вземат акъла, това е гарантирано. И за да е пълно приключението, самодивите и юнаците, които се грижат за Горичка, са спретнали купища изненади извън залата. Няма да ги издадем сега, само ще намекнем: ще играем на игри, които сме забравили, ще се запознаем с Фреди – иракчанина с най-вкусния ресторант на Женския пазар, ще поровим между книги, всяка от които желаем да притежаваме, ще търсим своя Пижо или Пенда, Том или Джери (и ще разберем защо те не могат един без друг!). Ще има и нещо, което нашите организатори наричат „тайната стая”, но се притеснихме да ги попитаме какво ще можем да правим там заедно.

 

6. Заедно

promiana

На човек рядко му се случва да е наистина заедно. Ние сме заедно на работа или в метрото или в мола или на кино, обаче това заедно, както и повечето други, които можете да си представите, са нищо в сравнение със заедното, което ще преживеем в залата и ще видим на сцената на Форум Зедно.

 

7. Сцената

Едновременно с историите на разказвачите, колкото обикновени толкова и изключителни, на сцената ще се случват и много други неща. Ще се вари боб, ще се свири на тъпани и гайди, ще има даже и едно куче. Като познаваме водещите, предполагаме, че ще има и смешки или поне поезия.

 

8. Водещите

Маги Малеева и Манол Пейков. Нея навремето сме я виждали да кове победни форхенди, с подобен замах тя води и всеки наш форум от първия досега. Той, от своя страна, е любимият ни издател, но по-късно го открихме и като рецитатор, певец, сериозен мислител и изключителен шегобиец.

 

9. Сериозно

Положението е сериозно и изисква сериозни усилия от страна на всички. Тенденцията е да се опитват да ни разделят. Във всичко и навсякъде. Да ни плашат с другите. Ние трябва да се научим или по-скоро – да си припомним, какво значи да живеем заедно, с разбирателство, грижа и подкрепа.

 

10. Подкрепа

mini

За нас в Горичка важи правилото, че всеки човек е ценен. От самото начало ние сме заявили, че и най-малкото усилие е ценно, защото много малки усилия създават голям резултат. Затова всеки от нас е изключително ценен във всяка кауза. Можем да бъдем заедно, на Форум Заедно ще разберем как.

 

Форум Заедно е на 27 април в Модерен театър

РЕГИСТРИРАЙ СЕ >>

Публикувана на 04/23/14 08:29 http://gorichka.bg/deset-prichini-da-sme-na-forum-zedno-v-nedelya/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване