04/23/14 19:13
(http://ivo.bg/)

Кебапче в палачинка- рецепта на Обръщалник.кум

Кебапчета вместо книги

Честит ден на книгата. Това е, спокойно може да се каже, събитието на днешния ден. Денят, наречен, така да го кажем, на най-голямото човешко достижение. На инструмента, който определя света.

Книгите са висшата форма на човешката еволюция. Защото те съхраняват и разпространяват знанието на хората, те са двигател на новите идеи и новите неща, които подобряват живота ни. Те са най-силното оръжие за формирането на човешкото съзнание. Истинското писано слово остава – и магията му винаги удивлява, защото когато нещо стойностно е написано, то автоматично става по-видимо, по-авторитетно, по-истинско. А чрез книгите хората разширяват мирогледа си и стават по-добри експерти в работата си – независимо каква е тя

След два дни започва официалната предизборна кампания за вота за Европейски парламент. Досега поне аз не видях някоя от по-големите и по-малко големите партии, която да подеме агитация, основана на подобряване на образованието. Или поне да го посочи като един от приоритетите си. Разбира се, все още има цял месец, в който официално партиите да се представят. Но едва ли има и един човек, който да се сеща що е то книга не само на днешния ден, който да вярва, че някой по-известен политик или по-голяма партия у нас ще отвори и дума за двигателя на прогреса – образованието и книгите.

В два поредни дни Actualno.com публикува материали какво е отношението на държавата към интелектуалния труд. Отношение като след сношение. А образованието и интелектът трябва да са на първо място. Защото иначе ще гледаме непрекъснато по новини и сутрешни блокове как едикое си семейство гладува, мизерства, кара без ток. Както днес, когато беше показано семейство, живеещо без електричество почти три години. И накрая на репортажа майката каза, че е готова да работи, но нещо, което не изисква квалификация – хигиенистка например. Да, от такива хора има нужда. Но когато имаме цяла държава такива хора, вече положението е страшно. И я имаме, защото целенасочено и упорито политиците ни разрушиха образователната ни система, вместо да я подобряват. За да си имат овце, а не хора насреща, които да ги принудят и да изискват да работят, а не да крадат.

До евроизборите останаха месец и два дни. Това е времето за избор. Искрено се надявам, че ще видя поне една партия или един независим кандидат от 27 политически субекта да представи стратегия за образованието в България, тази стратегия да е поне малко смислена и да е основата на кампанията му. За такъв човек/такава партия ще гласувам без да се замисля. А на другите, които ловят маймуни с кебапчета, просто ще помахам жизнерадостно с ръка. Може и с определена конфигурация на пръстите. (Actualno.com)

——————————————————————————————-

Вижте сега кво…Некви се заяждат с обръщача на палачинки Бареков, че почнАл да обръща кебапчета.

Че то само с палачинки живее ли се? Още Мария Антоанета е казАла,че и пасти трябва да се ядат.

Освен тва, аре да си говорим философски. Нали човека има право да се развива? Щом може човека, що да не може и Барека?

Палачинката има само две страни и най-много  Барека да я обърне два пъти. Изток-Запад и Запад Изток.

Докато кабапчето е многополюсно. Връткаш го отсекъде, а то цвърчи и става все по вкусно.

Още Галилео Галилей е забелезал, че земята се върти на слънчевото барбекю, а не обратно- па ако ще и на шиш да го въртат.

В този нАучен смисъл откритието за кебапчето като нов, по-висш стадий на палачинката, си е за нов сайт: Обръщалник маймунка.кум (да не казвам кой му беше кум на Бареков)

А, да не забравя- долна черта ( ама адски долна по подразбиране- като в пловдивска механа) да има между Обръщалник и маймунка.

Кебапче в палачинка ми се чини най-добър вариант в предизборната чиния на корпоративната лакомия.

Ха, наздраве!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване