04/24/14 10:00
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

не давай шанс на миналото

решаваш един човек да не присъства повече в живота ти, защото си загубила доверие в него, след което правиш грешката да го допуснеш отново, защото той е настоял, а ти си решила да дадеш шанс на приятелството, въпреки, че интуицията ти, нещото в средата на гръдния ти кош, под ребрата, ти казва да не се лъжеш, но все пак го правиш. и естествено много бързо разбираш, че грешката е вярна, и се налага да обясняваш болезнени за теб и за другия неща отново, след което той излиза по телевизията и те обявява за най-гадния човек на света. ей така, пред целия български народ, в праймтайм. и настоява, че е жертва на изключителната ти лошотия. след което, разбира се, жълтите медии поемат историята с огромно удоволствие, и я развъртат като парцал на тояга на селски мегдан вместо знаме.
едва ли е възможна по-глупава постъпка от тази да разчистваш сметки от телевизионния екран. полагам изключително усилие да простя, да отмина, да не мисля за това. не се чувствам виновна за нищо, остава само болката, която беше поотминала, но това е резултатът от даването на "шанс". и това е единствената ми вина. а провалът е и на двете страни.
ще бъда изключително благодарна ако медиите не ме споменават в никакъв друг контекст освен в този на работата ми. живея скромно, тихо, и хармонично, около мен не се случва нищо впечатляващо. имам любими хора на два континента на които имам доверие, в момента нямам никакви публични проекти за които да се пише, скоро ще има. аз съм само тази, която познавате от гражданската ми позиция на страниците ми във фейсбук, от блога ми, книгите ми, текстовете ми, сериалите ми, и извън тях изобщо не съм вкусна. индулгенцията да бъда оставена на спокойствие мога да я искам само за себе си. ако другата страна настоява да ме злепоставя, аз не мога да я спра.
и един съвет - не давайте шанс на нищо, което принадлежи на миналото. шансът се превръща в бумеранг и удря лошо. боли.
p.s.: и в такъв момент много помага да заредиш една пералня с мръсни дрехи, да сложиш хубаво миришеш препарат, и да я пуснеш:) след което разходка, а после работа. работата пречиства, но не бива да бъде докосвана от това, което не мирише хубаво.
Публикувана на 04/24/14 10:00 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/04/blog-post_24.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване