04/24/14 05:53
(http://vasvalch.com/)

Обичайте хейтърите – пример от Honey Maid

honey-maid-love

Един особено приятен пример за справяне с негативни коментари ми попадна скоро. Темата е много полярна – толерантността към гей-двойките – а марката е много масова – популярните в САЩ закуски Honey Maid.

Накратко, историята. В началото на март Honey Maid пуска реклама ‘This is Wholesome‘, в която изобразява здрави, пълноценни семейства. Родители, деца, влюбени и т.н. Но фактът, че някои от двойките в рекламата са еднополови не се харесва на много традиционно-ориентирани американци. А за толкова масов бранд това означава стотици писма, туитове и статуси с възмутени коментари.

wholesome

Ако Honey Maid беше по-предпазлива марка, вероятно просто щеше да смъкне рекламата от ефир и да забрави за всичко. Но те превръщат самите негативни коментари в изкуство, а с това и в един брилянтен отговор. С новото видео марката показва и колко подкрепа е получила:

Защо работи?

До момента, отговорът на Honey Maid е гледан по-малко от оригиналната реклама, но е много по-емоционално приет от потребителите. Одобрителните вотове тук са 1.15% от всички гледания, докато за оригиналното видео са само 0.16%. Негативните вотове пък са 0.01% за оригиналната реклама и 0.06% за отговора. Независимо от позицията за или против, клипът привлича внимание.

  • С рекламата и последвалия отговор марката заема ясна позиция, с която антагонизира двете страни. Това създава силна емоция и по-голяма ангажираност.
  • Марката е в средата на конфликт. Който и да излезе “победител” от спора, всички все пак говорят.
  • Follow-up видеото е начин освен да се изрази мнение, отново да се привлече внимание към началната реклама. В YouTube се вижда, че след пускането си в началото на март, около 25 март вече е достигнато едно плато на интереса. С пускането на отговора Honey Maid отново привлича внимание към оригинала.

Освен че подкрепям позицията на Honey Maid, мисля и че изпълнението е чудесно от комуникационна гледна точка. А по темата има смисъл да се говори.

Постът Обичайте хейтърите – пример от Honey Maid е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 04/24/14 05:53 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/TDV1ln5VWok/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване