04/27/14 14:02
(http://ivo.bg/)

Борисов се подмазва на русофилите за “Южен поток”

На 13 август 2009 г. новият премиер Бойко Борисов похвали от сърце бившия финансов министър Пламен Орешарски, че е откликнал на поканата да се срещне с новия финансов министър Симеон Дянков. Борисов, който изгради изборната си победа върху негативната кампания срещу своите предшественици в управлението и спечели протестния вот срещу тях, направи едно единствено голямо изключение за Орешарски и го закичи с думите „отговорен” и „ истински мъж” за награда, че го е уважил.

Днес, на 27 април 2014 г.,когато открива предизборната кампания на ГЕРБ за евроизборите, Борисов вече е прозрял, че Орешарски е „нула експерт”. Така го оцени този път.

За сметка на това по отношение на суперексперта си Симеон Дянков, който фактически управляваше икономиката на държавата до самия предсрочен край на мандата на ГЕРБ, Борисов мълчи. Мълчи гузно, защото Дянков се освети като руска подводница, изплувала в Москва, откъдето сипе русофилски закачки срещу Запада, обратни на обещанията му да „напляска руснаците” в качеството си на дясна ръка на Борисов в неговия кабинет.

Не мълчи обаче Борисов за общото дело на Дянков, Орешарски и лично неговата кауза: „Южен поток”. Този любим на Путин руски проект, замислен като наказание за Украйна, не просто отново беше похвален от Борисов в рамките на авторекламата на предизборната му кампания, но дори беше изваден пред скоби като нещо, което се бави.

Досега да бях го построил „Южен поток”, упрекна Борисов днешните си конкуренти за благоволението на Путин.

Честито на Европейската народна партия, която му направи компания при откриването на кампанията. Имат си чуден троянски кон на Русия, който се състезава със Станишев по руската писта и никакви забележки на Европейската комисия срещу сепаратистките действия през главата на Брюксел в изграждането на Южен поток не го смущават!

Честито на русофилите, в чиито недоволни от недостатъчния проруски хъс на сегашната власт души очевидно се цели „десният” Борисов със стрелите си, опитвайки се да превърне „Южен поток” в ахилесова пета на властта.

Не че Станишев е Ахил- стрелите най-много да го уцелят по червения заник при поредната му ( девета ли, не знам вече коя) изборна загуба. Той е доказал добелокожо, че може да понесе много такива убождания без да трепне. Но Борисов въпреки това се прави на Парис.

Да, определено става дума за пари(с)…

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване