05/08/14 20:37
(http://ivo.bg/)

Проруска България е на път да роди феномена президент дисидент

Както е тръгнало, скоро ще се прочуем с президент дисидент.

Дисидентът е самотник в противопоставянето срещу статуквото на тоталитаризма.

България не е единствената държава ( в Европа) , в която има разминаване, противопоставяне и дори противоборство между президент и парламент; между президент и правителство. Но все повече нашата проруска губерния се очертава като страна, в която се води уникална политическа война по всички фронтове срещу държавния глава и главнокомандващ без реално политическо противодействие.

Поради което българският президент търси на запад подкрепа за декларираната прозападна ориентация на страната ни.

В рамките на един ден на президента Плевнелиев му беше отнета властта да назначава най-висшия полицай в републиката, какъвто е главният секретар на МВР. Също така му спретнаха парламентарно разследване по инициатива на едни парламентарно представени фашизоиди, подстрекавани от БСП и подкрепени от ДПС.

Парламентарното большинство не просто им угоди да разпитват президента защо се бил срещал с чужди бизнесмени, но и за да бъде унижението пълно повери ролята на главния инквизитор на една жена със съмнителна репутация ( по стандартите на класическата демокрация).

И защо е всичко това?

Ето с какво Плевнелиев вбесява руската пета колона.

„С президента на Германия споделяме общи притеснения от по-непрозрачната и агресивна политика на Русия. Това заяви българският държавен глава Росен Плевнелиев след разговора си с президента на федералната република Йоахим Гаук двореца “Белвю” в Берлин. Плевнелиев е на двудневно работно посещение в Германия и основна тема на разговора му с Гаук е била кризата в Украйна. “Споделяме общото виждане, че в Европа трябва да се върнем към основните фундаменти на външната политика, такава каквато я познаваме след Втората световна война, а именно – всеки се придържа към правилата, всеки уважава върховенството на закона”, каза президентът пред журналисти. “Не може граници в Европа едностранно със сила да се преначертават. Това, което се случи в крим е неприемливо не е нормално и ние сме длъжни много ясно да посочим своята позиция. Обясних за Консултативния съвет по национална сигурност в България, който взе своето категорично решение, както и моята позиция като държавен глава”, допълни Плевнелиев.

Българският държавен глава каза още, че с германския му колега Йоахим Гаук споделят виждането, че дестабилизация в Украйна може да доведе и дестабилизация в по-широк план. “Нека не забравяме, че политиката, която днес се пропагандира от Кремъл е политика от стотици години назад в миналото. От времена когато се говори за великите сили които се разбират за това, какво ще се случи в периферията”, заяви Плевнелиев. “Това ни отвежда назад в миналото и е много опасно. За справка – това което се случи на балканите 19 и 20ти век”, допълни той.

Според Плевнелиев всяка страна, включително Русия и ЕС, трябва да работят, за да се даде шанс на украинския народ да изгради своето бъдеще с честни и почтени избори и да реши дали държавата ще поеме път към федерализация или централизация например.

“Решението не е дестабилизация, изолация и игра на периферия и велики сили, решението е в подкрепата и засилването на трите двигателя на европейската интеграция, а именно, демокрация, пазарна икономика и интеграция”, подчерта президентът”.(Дневник)

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване