05/11/14 08:40
(http://ivo.bg/)

Чии трупове чакаме да минат край брега на Южен поток

Докато русофилска България се чуди как да услужи на изпадналия в изолация Путин без да бъде напъдена от ЕС и НАТО (все пак!), „русофобските” ни бивши сълагерници от съветския лагер Румъния и Полша вървят напред в развитието си с темпове, за които само можем да мечтаем, клекнали с руски знаменца на брега на корупционния Южен поток, по който чакаме да минат труповете на нашите евроатлантически приятели ( обратно на онова, което съветва мъдрият Конфуций за враговете, които можем да надживеем с търпение).

 

Това са двете държави от разпадналия се съветски антураж в Европа, които демонстрират безапелационно независимостта си от Москва и нейния наказателен отряд „Газпром” чрез дързостта да разработват газовите си находища без да съобразяват с руския газов диктат, осъществяван не само чрез купени политици и цели партии у нас, но и чрез широк спектър от действия на руската пета колона.

 

Колкото по-слаба е тя в дадена бивша съветска европейска колония, толкова повече просперира тя в днешно време. И обратно- както всеки може да види тук от прозореца си и да чуе в посланието на крясъците „ Путин, Русия, дружба”, които прозвучаха в центъра на София тази седмица, където горди съветофили се разходиха по жълтите павета с руското знаме и гориха европейското.

 

Полша и Румъния в момента се състезават кой да поведе европейското хоро по темпове на развитие на икономиката. Полша не просто доби самочувствие на водеща държава в неофициалния отбор на декомунизираната част от нова Европа, но и вече дава тон на т.н. нова Европа. И в коя ключова област? Именно в енергетиката, предлагайки общи действия срещу руската енергийна война спрямо Европа.

 

На Румъния, където стандартът на живот вече привлича румънците в България като евтина дестинация за туризъм и пазаруване, скоро ще й дишаме пушилката- особено газовата. Но вече дишаме изгорелите газове от ауспуха на автомобилната им промишленост.

 

Обърнете внимание как се рекламира румънската марка „Дачия”- като най-успешната кола по продажби за 2013 г. в България. Вероятно става дума за определен сегмент от пазара, но успехът на румънската автомобилна инвазия е видим с просто око по българските пътища. Превземат ни по най-цивилизования начин докато се превземаме как да услужим на руските забрани да се развиваме самостоятелно, което ни се обяснява с нашата цивилизационна привързаност към Големия брат.

 

Обърнете внимание и на политическата карта на нашия регион и ще видите, че най-бързо развиващата се в момента икономика, румънската, принадлежи на държавата, която най-остро се противопоставя на руската агресия в Украйна. Нещо повече, Румъния се очертава като единствената регионална крепост, която не приема подкупи от Москва, а на Кремъл заплахите реагира категорично.

 

В същото време Станишев се хвали по предизборни сборища, че не сме като Полша и Румъния, защото имаме исторически причини да обичаме Русия.

 

Ха сега, яжте история, би трябвало да каже някои на неговите слушатели, обаче не го виждам този „някой” ( освен самотният Плевнелиев, когото дори ГЕРБ не смее, не може или не иска да подкрепи в острата му евроатлантическа позиция срещу руската агресия спрямо Украйна).

 

Закъснели опити да обърнат внимание върху истината за връзката между нашето изоставане и руската връзка правят реформаторите и „Синьо единство”, които са противници на изборите, но имат насреща си дружен фронт на обединените борци за русофилския вот, за който се състезават неофициално дори и от партията “за европейско развитие на България”.

 

Скоро устойчивата тенденция българите да емигрират на запад може да получи нов акцент с пренасочване към държави като Полша и Румъния. И тогава Станишев може да престане да се мъчи да говори български, а направо да премине родния си руски в обръщенията си към избирателите, останали в неговата Болгария.

А някои от нас, които русофилите наричат „русофоби” заради нежеланието да се впишем в тяхната картинка, ще трябва да се борим за правото на българския език като втори в държавата.

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване