05/22/14 21:47
(http://ivo.bg/)

Купуването и продаването на “Любе” е примитивно представление

Сигурно няма да науча никога колко точно са платили от дълбокия джоб на руския данъкоплатец за гостуването на „Любе”, любимата група на Путин, за да закрие залеза на руския проект „Атака”. Но днес поне „научих” най-накрая що за музикално-сценична мърша храни червената БСП и нейния кафяв атакистки  клониг от години по техните предизборни концерти. За което съм благодарен на телевизионния Канал 3, където тази вечер изтече носталгичната комунистическа скука „Любе”.

Признавам си, че видяното от моята търпелива особа представление на “Любе”, анонсирано като грандиозен концерт в НДК, искрено ме разочарова. Очаквах поне да има някаква музика; някакъв дивен руски казачок; нещо от онази неистовост, на която руснаците са способни, когато проявяват страстта си.

Нямаше музика- защото имаше едно „ръца-ръца” , на което е способен всеки провинциален „музикален колектив” у нас и в СССР.

Имаше речетативи, разбираеми като за руска публика ( в диапазона от разказа за средновековния бунтовник Емелян Пугачов до Втората световна война), озвучени от отегчени чичковци, подрънкващи на електрически и кухи, ама много кухи китари.

Нямаше шоу- за ефекти да не говорим. Едни другари с китари не мръднаха и на сантиметър от определения им на сцената периметър. Досадата беше изписана на лицата им с контраста на мастилото върху банковия чек, който им е бил връчен.

Нямаше живец. Нямаше на практика по тази причина и реакция на публиката дори, защото как да ръкопляскаш и да „дивееш” в отговор на едно мрънкане, озвучено от електрическо пиано в стил” съветска сватба в съветски ресторант” с характерния измъчен фон на барабанен бой и рецитация в музикална форма от страна на един от шкембелиите, закичен с вратовръзка, нашепващ рими, изкрещявани на фалцет от време – навреме.

Купуването и продаването на гласове наистина е престъпление.

В случая купуването и продаването на гласове беше и представление. Доста долнопробно ( и безплатно, което обяснява посещаемостта), но скъпо струващо на България в крайна сметка като музика, която задава ритъма на маршируващата руска пета колона, накокошинена да атакува Европа чрез участието си в евроизбори.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване