05/24/14 19:13
(http://ivo.bg/)

Думерангът на BarekOFF

“Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie “Bulgaria bez zenzura” Vi chestiti nai-svetliya bulgarski praznik”,

Този латинобуквен авторекламен поздрав в деня на българските букви изпрати новият политик, бивш т.н. журналист Николай Бареков. После започна да се оправдава точно като в предаването „Панорама” на БНТ, когато стана ясно, че дори не знае името на „най-добрата германска журналистка”, която му беше доведена да го подкрепя в кампанията му: „ ами аз не знам немски език”.

Ами да беше го научил! Как можа др. Георги Димитров да го научи в германския затвор ( според легендата), защитавайки се сам? Нима гениалният му последовател др. Бареков, който пледира за възстановяването на НРБ, на казармата от онова време и изобщо жалее за др. Живков и комунизма, е по-малко талантлив от др. Георги Димитров?

Всъщност – да. Не търсете сложни обяснения за електронните му предизборни поздравления на латиница в деня на българската азбука. Просто е: въпрос на елементрана глупост! Никакви корпоративни пачки, насипани върху нея, не могат да я прикрият.

Глупостта, както е известна, ходи по човеците. И в този смисъл Бареков надминава Човека от народа ( др. Живков).

“Исках да поздравя хората за празника. Все пак съм учител и съм завършил българска филология”. Това коментира за OFFNews Николай Бареков по повод изпратените SMS-и за 24 май.

“Изпратих съобщенията на латиница, защото българските оператори и много телефони не позволяват кирилицата. А и нека не забравяме, че Кирил и Методий са измислили глаголицата. Дори исках да изпратя SMS-ите на глаголица, но пък тогава изобщо нямаше да бъде разчетено”, коментира още Бареков.

Гражданско сдружение “ББЦ” разполага с мобилните номера на поздравените потребители от софтуерна фирма, която се занимава с мобилни технологии.

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-а Бареков отговори, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и да не “търсим под вола теле”.

Медиапул:

Неприкосновеността на личните данни

Не е ясно на какъв принцип Бареков е разпращал съобщенията. Мобилният оператор “Виваком” е собственост на фирми, свързани с основния акционер на Корпоративна банка Цветан Василев.

 

През февруари Корпоративна банка поиска пълен достъп до ЕСГРАОН – системата с данните на населението, която е под контрола на Министерството на регионалното развитие. Ведомството на министър Десислава Терзиева нямаше нищо против да ги предостави с цел по-бърза реализация на проекта за саниране на жилищата, който реално все още не е започнал, но Комисията за защита на личните данни не разреши.

 

На въпроса защо само абонати на “Виваком” са получили SMS-и, Бареков отговоря, че по договор с фирмата потребителите на трите мобилни оператора трябва да са получили съобщението и посъветва журналистите да не “търсят под вола теле”.

 

Партията на Бареков направи най-скъпата предизборна кампания, като по данни на сайта “Отворен парламент” е пръснал над 600 000 лева.

ЦИК – има нарушение

Според съобщението на ЦИК Бареков е нарушил чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс, който гласи, че “не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден”.

ЦИК указа на оператора и на сдружението незабавно да бъде преустановено изпращането на въпросните съобщения.

И всичко това се случва на същото главно действащо лице по т.н. „костинбродска афера” от последния час преди изборите миналата година, когато то беше задействано като алармена система на аферата с (уж) подготвените за фалшифицирането на парламентарния вот неправомерно отпечатани бюлетини в едноименната печатница.

Рецидивизмът му придоби формата на думеранг.

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване