05/28/14 07:57
(http://patepis.com/)

Украйна на мотор, 2013 (11): Сбогом, Крим!

Продължаваме с обиколката из Украйна с мотора на Антон. В първата част стигнахме до Молдова, после влязохме в Украйна и през Болград стигнахме до Одеса, посетихме Катакомбите на Одеса разгледахме центъра на Одеса,  отидохме до Музея за восъчните фигури в Одеса, а така също и на руска баня,  стигнахме до Любимовка на Крим, и Балаклава и  Ялта, тръгнахме в посока Бахчисарай, а последно разгледахме  крепостта Чифут кале. Днес ще кажем сбогом на укрански Крим (пък кой знае дали е точно сбогом ;) и ще тръгнем в посока България, за да спрем в село Затока

Приятно четене:

Украйна на мотор

част единайсета

Затока по пътя към дома

Сбогом, Крим!

 

 

Ден 6 13.06.2013 г. 595 км



Станахме към 6:00 ч. аз си взех един студен душ поради липса на топъл което ме освежи доста. От този ден на татък хващахме пътя към дома. Целта ни беше да стигнем Затока което е малко курортно селце на един лиман под Одеса. Наско си беше купил някаква Татарска шапка:



Тръгнахме на обратно като бяхме решили да спрем да закусваме в Симферопол така и направихме. Най- на края разбрахме какво е САМСА което през цялото време мислехме за вид КВАС, оказа се питка тесто тънка тип дюнер пълна със някакво накълцано месо във вид на топка и залепена за стената на един нагорещен казан, като за да ти я дадат отваря казана с една шпакла изтъргва питката от стената на казана и ти я дава гореща.







Беше доста вкусна, бяхме спрели на един булевард да закусим и разбира се ни се лепна веднага един човек да ни разпитва какви сме що сме на къде сме хаха, имах случая да го питам тези Татари какви са тука и ми каза, че са Турски Татари.





Хапнахме и потеглихме обратно.



Имаше САМСА на много места по пътя и вече знаехме какво е Smile



На връщане пътя същия като на отиване нищо интересно освен, че карах по бързо защото вече знаех за какво иде реч, е по бързо 120 км/ч но за този път това си е бързичко Smile. По обратния път спряхме да се снимаме до релефната табела на Автономна Република Крим.







Голяма фотосесия Smile. Следващата голяма фотосесия беше на моста над река Днепър Smile 











Наско замези на моста, Шидера беше отегчен:





И потеглихме към Затока като този път минахме Херсон на пряко не по околовръстното голяма грешка ужасни дупки и нищо интересно карайте го по околовръстното, Одеса също я минахме по околовръстното.



Масово камионите са с ремаркета което не се вижда отзад и си правиш сметка да изпревариш един камион, а то се оказва двойна дължина Smile.



По пътя:



Спряхме да обядваме в едно заведение край пътя Автогрил, нещо подобно на нашата верига Хепи и като цени и като заведения Smile.









Разбира се веднага ни се лепна един Украинец който говореше малко Български и почна да ни разпитва и дали можело да намерим някакъв човек в София хаха викам му как да го намерим то да не е един Smile както и да е беше седнал на съседната маса с едно дете и още един мъж и като дойде сметката викна на сервитьорката да дойде при тях с нашата сметка и подаде някаква карта за отстъпка от 15 % да ползваме, за пореден път останах впечатлен от Украинците много хубави хора дисциплинирани и много отзивчиви и учтиви.
След като хапнахме пак поехме на път. Малко преди Одеса точно на мястото при лимана където ни караха на отиване да духаме полицаите спряхме да пием кафе и забелязахме бурята над Одеса та решихме да изчакаме да отмине така ли иначе имахме време и като, че ли по бързо се придвижвахме на обратно.



Докато чакахме минаха няколко гоудуинга които са често срещани в Украйна сигурно заради меката возия и големите гуми подходящи за тези пътища и от единия се чуваше надупена музика от крокодила гена „ААААА крокодилай бегемотай, АААААА ….“ знаете го на там но беше много весело като видиш този мотор и тази музика хаха Smile. По отмина бурята и продължихме.



Този беше като ония таксиджията от сериала Етажна собственост Smile.





След като се отбихме в посока лимана и Затока нещо стана и се затрих от групата те даваха повече газ аз карах по бавно и нещо разглеждах и в едно село завих на ляво, а те явно бяха на право отпрашили но аз си карах на където ме води GPS-а. И стигнах тази табела Smile



След което почнах да карам по крайбрежието и през някакви селца които бяха с много готини малки вилички явно нещо като вилна зона и на места пътя беше бетонни плочи вместо асфалт Smile. В крайна сметка стигнах до подвижния мост на лимана на Затока и спрях да го снимам но явно бях твърде близо и излезе от една бутка един чичо с автомат и каза, да продължавам, че е забранено спирането. Подминах моста и спрях от другата страна така, че да не се виждам и го снимах все пак, иначе Наско го беше снимал в движение но реално за да се види цялата конструкция трябва да си вътре в лимана иначе няма как.









Влезнах в

Затока



И спрях на центъра. Като видях, че ги няма другите им драснах един СМС , че съм на центъра.

Затока, Одеска, Украйна

 

Между другото веднага ми се лепна един да ме разпитва и да ми каже, че съм спрял на спирката на рейса и преча. Аз пък го подхванах да ми намери квартира защото не се знаеше къде ще спим Smile. Човека доста отзивчив веднага звънна и докато уредим работите дойдоха и спътниците ми и една леля с една синя жигулка която ни откара до една квартира. След малко пазарлък тъй като беше дървена недовършена къща се спазарихме 3 мата да спим в две двойни стай срещу общо 37 лв Smile. Много прилична къща само дето в моята стая мивката имаше само канал, батерията не беше свързана и се налагаше да си пълня вода от душа в едно шише и да се мия с него на мивката Smile.













След като се настанихме излезнахме на разходка из селото.















Бау много страшно гледа …



Някакви други си правеха фотосесия на плажа





Някакъв вид бунгала:



След като се разходихме седнахме в една кръчма която ми препоръча човека който ни упъти за квартирата имаше една певица и пееше доста добре някакви руски песни, сервитьорките бяха облечени с някакви носии и на нас ни се падна едно притеснително девойче Smile.



Айде наздраве с Житнъй дар Smile



Къде без Борш Украински разбира се с месо.



Мезета:



Тримата от запаса:

http://www.tonyco.net/pictures/Ukraine/Zatoka_13_06_2013/photo49.jpg

Пак наздраве:



Обаче дойде сметката хаха и тука стана един голям смях:



390 гривни ама ние имаме в нас около 250 гривни и още 70 в квартирата хаха и като ни напуши един смях не можем да си платим сметката Smile за това поръчахме още две бири хаха за още 21.40 гривни хаха питаме момичето евро взимате ли щото нямаме гривни и тя като се притесни не взимаме да не си тръгнете сега да не избягате викаме споко има ли банкомат Smile не може да разбере какво я питаме, имате ли пос карти няма викам брех излизам аз на вънка да търся бакомат, а то излезли едни огромни бели комари ще ме вдигнат. Питам аз едно момиче дето продава някакви неща на сергия вика ей там и сочи едно тъмно като градинка влизам аз вътре у тъмницата и на среща банкомат на някаква сграда и пак приват банк Smile комари от всякъде с едната ръка махам да не ме ядат с другата ръгам у банкомата, за късмет работеше та изтеглих гривни и се върнах да платим хаха Smile. Прибрахме се в квартирата обаче вътре безброй комари, падна голямо тепане с кърпата и пак не ги избих всичките да ме наядоха, даже ставах в 5:00 да ги блъскам пак с кърпата и после пак легнах до сутринта.

 

Очаквайте продължението

Автор: Антон Конакчиев

Снимки: авторът

 

Други разкази свързани с – на картата:

 

Другата Украйна

Публикувана на 05/28/14 07:57 http://patepis.com/?p=47419
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване