05/30/14 10:34
(http://ivo.bg/)

В червената глутница младите дебнат гърлото на алфа кучето

Разбирам иронията, която мнозина влагат в положителната интерпретация на нелепата ситуация един младок да измести по случайност партийния си шеф Станишев от мястото на водач в листата на българските червени евродепутати. Присмехът по повод унижението на соцлидеар и потупването на Момчил Ненков има своите основания, но вероятно мнозина не си дават сметка, че няма никаква гаранция Младата гвардия на столетницата да блесне с повече интелект и човешки качества, от мумифицираните стари физиономии на партията.

 

Нещо повече, разгорелите се страсти в боричканията между поколенията за наследството на най-древната закостенялост на българската политическа сцена съвсем не откроява някаква обнадеждаваща младежка цивилизованост на нравите.

 

Да станеш евродепутат на инат и поради грешка е не просто проява на кариеризъм, но и липса на достойнство да си признаеш, че лотарийната печалба не е въпрос на лични заслуги. Не ми е достатъчен фактът, че на политическия ми противник Станишев ще му стане зле от това, за да се възхитя от лакомията на Момчил Неков. Защото масата българи твърдо вярват, че истинската мотивация на борещите се да попаднат в Брюксел нашенски депутати е именно огромната за българските стандарти заплата. Но в случая ръкопляскащите на въпросния Неков се правят, че няма такъв елемент в грозноватата картинка- защото така им изнася.

 

Изобщо, лъсна истината, че в Партията на властта резервоарът се пълни от млади кариеристчета, готови да прегризат гърлото на всеки, дори и на алфа кучето в глутницата, стига да се окаже незащитено за миг. Иначе са много гръмогласни да плямпат за принципи и идеали…

 

Най-гръмка подкрепа на йезуитщината на Неков оказа не друг, а тъкмо похваленият и изваден по този начин пред скоби нов звездочел юнак на БСП Александър Симов. С което той потвърди исторически потвърденото мнение на пишещия тези редове, че при болшевиките цари желязното правило протежетата на шефа рано или късно да го предават или дори да го давят лично в първата локва, в която падне.

 

В интернет се завъртя и поредната христоматийна демонстрация на лицемерие, подписана от Симов, който се възмущава от някаква работодателка от Велико Търново. Тя цитирала австрийци, които били казали, че машините са по-ценни от работниците. От което Симов прави сълзливия пролетарски извод, че човекът не струва нищо при капитализма. Макар да е знайно например, че тъкмо за съветския болшевизъм е характерен култът към бойната техника като по-голяма ценност от човешкия живот,  изповядван като ръководно правило от съветския генералитет  през Втората световна война ( а и не само тогава).

 

Нова тъпня на „острото перо” ! Проявява се тъкмо в ситуацията, когато червеното гуру на БСП доцент Мария Пиргова „спечели ПирГова победа” ( по сполучливия израз на колегата Владимир Йончев от сайта OFFNews) с циничния си коментар на разкритието за поробването на работниците в Бобовдол, принуждавани да гласуват за БСП от работодателя им чрез икономически натиск. Според Пиргова, така трябвало да се разговаря с миньорите, защото не били интелигентни.

 

И ако Симов „не забелязва” тази просташка изява, защото е твърде дребна по мащаб за такъв велик мислител, нека бъде така добър да забележи „поне” какво прави комунистическият капитализъм със стотиците милиони роби на труда в Китай, експлоатирани най-безмилостно от държавата.

 

А и е доста цинично да се правиш на „активен борец срещу капитализма”, когато управляваш с парламентарната подкрепа на фашизиоди, с които заедно споделяш възторга от дивия руски капитализъм на Путин на принципа „ щом е руски, значи е готин, пичове „ ( както би се изразил самият Симов, в чиито статии в интернет изобилства от улични аналогии, надничания в дамски деколтета и други комплексарски примлясквания от арсенала на плътските му видения в диапазона между голите Искра Фидосова и Памела Андерсън).

 

Но какво да ги правиш- луди, млади ( макар и младостта да е относително понятие, за разлика от установената диагноза за лудостта да изповядваш болшевизъм в днешния 21-ви век след всичко, което той е причинил през кървавото 20-то столетие ).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване