05/31/14 15:10
(http://ivo.bg/)

България, подобно на Украйна миналия октомври, е на ръба на съдбовен избор

Шефът на „Газпром” Алексей Милер, цитиран от агенция РИА „Новости”, заяви днес ( от името на България), че Брюксел не може да забрани на Русия да стои „Южен поток” в България. Той обеща (от името на България) през 2015 година да потече газ през територията на България.

 

По този повод съм упълномощен да заявя вivo.bg ( от свое име), че България ще престане да съществува като самостоятелен субект в международните отношения, ако не вземе отношение по тази демонстрация, с която Москва се произнася от името на София.

 

Наближава моментът, когато българските власти, подобно на украинските миналия октомври, трябва да декларират окончателното си решение за ориентацията на своята държава. Тогава президентът Виктор Янукович избра да приеме подкупа на Путин за Украйна в размер от 15 милиарда евро, за да се откаже в последния миг от дълго обещаваната от самия него европейска интеграция на страната си.

 

Явно подкупът на Путин в България е изплатен предварително, както се вижда от мълчаливото съгласие на българските управляващи. Те трябва да се определят дали ще останат част от европейската политика, или вече напълно открито ще застанат на руската антиевропейска политика.

 

Последиците от подкупа на Путин в Украйна, който детонира протестите там, днес са известни.

 

Предстои да видим как ще постъпи търпеливият български народ, обработван от десетилетия да понесе „спокойно” поредната руска намеса в съдбовен за страната ни момент.

 

Изглежда, че срещу руския неоколониализъм няма друго средство за съпротива, освен организирането на Българско националноосвободително движение с всички позволени за един поробен народ средства. За целта преди всичко трябва да бъде отстранена от властта руската пета колона.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване