06/02/14 06:09
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Говори Пловдив: ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЪС САМОСВАЛИ

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Честит ви Евразийски съюз, граждани!
На патерица, но все пак, надявам се, не съм закъснял прекалено с честитките и очаквам да бъда преброен сред най-верните привърженици на тази нова световна политическа геометрия. Или алгебра. Или абракадабра – все едно.
И очаквам също да ме наградят по съответния начин. За предпочитане – с един вагон от онези влакове с пари, за които Валентин Вацев твърди, че вече пътуват към България от Москва. И аз му вярвам, защото къде ще ходя, че няма да му вярвам.
Ако питате жена ми – и половин вагон ще ни стигне, затова не я питайте, тя не е силна в сметките, а и не знае истинската истина за размера на семейните дългове.
Вярно, някои хора бяха далеч по-бързи от мен в честитките. Те отвориха шампанското още онзи ден, когато документът за Евразийския съюз, новото единно постсъветско пространство, начело с Русия, бе подписан в Казахстан. Но пък нали други бързаци отвориха шампанското още на 1 януари 2012, когато съюзът по замисъл би трябвало да стартира?
Само че той не успя.
И на хората шампанското им се похаби.
Няма да ви отегчавам с подробности за това ново изчадие на великата руска политическа визия, граждани, само ще цитирам руския политолог Дмитрий Орлов. На кръгла маса по темата, организирана от путиновата партия „Единна Русия” през ноември 2011-та, той каза – Русия трябва да се обедини не само с бившите съветски републики, но и „с държави, лоялни към руските икономически интереси – Финландия, Унгария, Чехия, Монголия, Виетнам, България, Куба и Венецуела”.
Бързи три въпроса по този повод. Първо – къде в тази кохорта е Северна Корея? Да не би да се срамуваме малко от гнусотиите, които напоследък върши там любимият на Москва вожд, поредният другар Ким?
Второ – колко танка трябва да имат руснаците, за да нахлуят отново в Чехия и Унгария, да не говорим за Финландия, да ги изкарат доброволно от Европа и да ги присъединят доброволно към Евразия?
И трето – забелязвате ли, граждани, че в устата на този мисловен гангстер България дори словесно не е залепена до нормалните европейски страни, а се намира някъде в задните редици на прогреса. Те нас дори няма и с танкове да ни завладяват, защото добре знаят, че просто никога не са ни изпускали от лапите си.
А ако все пак показно решат да ни завладеят, то ще е със самосвали като другаря Станишев, Сергей Дмитриевич.
Какво ли не може да открие в думите един, дори бегъл, психоанализ на съдържателното руското подсъзнание…..
Така де, но да се върнем на темата. Заради гореописаните грешки с шампанското, които стават понякога, аз съм възприел принципа – по-кротко с приветствията. За тях винаги има време, особено като наблегнем повечко на красивото им съдържание.
А руснаците, трябва да им се признае, са хора, които разбират от съдържание. И го ценят неистово, защото знаят, че винаги идва момент, когато то свършва – тогава гледаш света само през дъното на бутилката и дори не ти се яде последната кисела краставичка. Да-а-а, те са специалисти – толкова бутилки водка са изпили, че няма как да не са забелязали тази необяснима, но категорична зависимост между съдържанието и неговия неизбежен край.
Обаче не само в битов смисъл разбират руснаците от съдържание, а и във всякакъв друг. Те например, като се захванат да ти докарват нова газова тръба до портите на къщата, със сигурност никога няма да ти я докарат празна, а, освен с газ, винаги ще ти я напълнят и с още нещо съдържателно – било политика, било специални части, било гражданска война или нещо друго, още по-хубаво.
А истината е, че напоследък те здраво са се захванали да ни докарат на нас тръбата на „Южен поток”. Онзи ден например самият Алексей Милер, изпълнителен директор на „Газпром”, нагло заяви в съвсем прав текст: „Европейската комисия не може да спре реализацията на проекта „Южен поток”. Отговорът ни е много прост – през декември 2015 година първият газ по морския газопровод през Черно море ще дойде в България, ще дойде в Европейския съюз”.
Няма не искам, няма недей – както се пее в прочутия хит. А български специалисти твърдят, че руснаците не разбирали от чалга…..
Трябва да си призная, че съм захласнат по тези думи на Милер, граждани. Вече три дни оттогава, а аз не мога нито дъх да си поема, нито нещо да хапна, нито сън ме хваща – много се притеснявам за човека по две направления, като махнем онова, свързано с неговото психическо здраве.
Първо – как този човек се осмелява да опровергава самия император Путин и външния му министър Лавров, които през последните месеци се скъсаха да тръбят, че Русия не иска нищо от Украйна и от света, защото Русия си е самодостатъчна. Според тях тя иска светът единствено да я остави на мира, да не я заплашва постоянно, да не я тормози с теми като човешки права, демокрация, прогрес.
А сега от думите на Милер излиза, че Русия не си е самодостатъчна, най-малкото – защото трябва да продава на някого газа си.
Иначе трябва да го втечнява и да го пие.
Не че не се е случвало, но не е препоръчително.
Второ, не мога да разбера как така някой – да оставим настрани факта, че това е самият Европейски съюз – ти казва „не искам” да ми продаваш нещо, а ти продължаваш да му го тикаш в ръцете и в същото време да му бъркаш в джоба, за да му вземеш парите. И след като му вземеш парите – съдиш го в международния съд, че доброволно не ти е купил стоката, а те е принудил насила да му я подариш, с което си нанесъл непоправими травми на крехката му руска душа.
`Ма не искаме вашата прословута тръба, бе, другарю Милер, Европейският съюз не иска „Южен поток”!
Съветът ми е – прекарайте си маркуча през Крим, после си го натъпчете обратно в собственото гърло и пуснете газа. А междувременно не забравяйте покрай тръбата за газ да прекарате до Крим и тръба за вода, защото Украйна, ако продължавате да я тормозите, скоро може да врътне кранчето на единствения водоизточник на вашия нов полуостров. И тогава няма да има с какво да си измиете дори изцапаните ръчички, да не говорим за други изцапани неща.
Задникозавър.
Тази дума ми идва на ум, когато си представя въпросния човек. Или когато гледам негова снимка. Защото аз правя това упражнение по няколко часа на ден, граждани, като редувам селфито на Милер със селфито на Путин, на Лавров, на Рогозин, на Исаков и други руски политически величия от нашето жалко българо-руско съвремие. Така тренирам здравината на нервната си система – мярка, която ми е горещо препоръчано от най-добрите лекари, за да не се побъркам от пълната оксиморонност на света, в който се оказа, че живея.
И въпреки това системата ми е разклатена.
А ако не бях тренирал?
Всъщност, сега, като чета написаното дотук, сещам се защо Милер е толкова бодряшки сигурен, че ще продаде на Европа онова, което тя не иска. Ами защото България го иска. Въпреки, че е част от Европа, тя го иска неистово.
България, начело със сегашното национал-социалистическо управленско мнозинство, начело със сегашното марионетно правителство, начело със сегашната ДАНС, която очевидно се занимава предимно с бъркане в носа, а не с въпросите на националната сигурност, иска руската тръба, напук на общата европейска политика. Напук на всяка икономическа, политическа и човешка логика. Напук на собствения си национален интерес.
Ето защо Сергей Дмитриевич не подава оставка от лидерския пост на БСП, граждани, въпреки катастрофалната загуба на евроизборите!
Докато ние се чудим защо и го наричаме властолюбец, неморален политик, наглец и как ли не, той, човекът, си стои начело на мнозинството, защото изпълнява мисия. И той, и руските му господари прекрасно знаят, че ако в момента сдаде партийната власт, целият проруски купол на властта в България ще се срути като къщичка от карти. А тогова руснаците няма да могат да натрият носа на европейците и да изпълнят заканата си, като изкарат газовата тръба на европейската българска територия. Веднага след което да дойдат тук и да я пазят със специалните си части, защото са уплашени от европейските заплахи за своята собственост.
Неслучайно по-горе споменах ДАНС. Тази агенция, щом дойде ново, поне малко по-нормално управление, трябва да бъде веднага разформирована, а на всички велики разузнавачи в нея – да бъде забранено повече да практикуват професията си или каквото и да било друго в български държавни институции. Тези пичове се оказват толкова слепи за националното предателство в руска полза, което се вихри под носа им, че ако от това се умираше, досега щяха да са измрели до крак.
Но всъщност какво се чудя, той Сергей Дмитриевич нали затова преди време измисли агенцията – да не му създава никой проблеми, когато върши черната си работа в руска полза. А всичко тогава смятаха, че го прави, за да има собствен полицейски ресурс срещу прекалено силния в МВР Румен Петков. Да, бе, и за това беше. Но повече заради възможността ако не да се прикрие – защото това е на практика невъзможно – то поне публично максимално да се премълчи българското слугуване на Русия.
Ало, рубладжиите, ` ма те май влаковете с парите наистина са тръгнали от Москва.
И явно са ни доста наближили – защото неистово мирише на вълча глутница наоколо. Освен ако не мирише на самосвали, пък аз да бъркам вонята на едното с тази на другото.

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване