06/11/14 13:48
(http://ivo.bg/)

Среща в понеделник

“Среща в понеделник” беше двучасово предаване на радио “Свободна Европа”, което имах честта на водя пет годни в свободен разговор с изтъкнат български събеседник ( от Блага Димитрова, до…да не изброявам).
 
От пет години насам представям последователно пет свои книги на открито в София- на различни места.
Едно от тях съм на път да повторя тази година на 16 юни. Логично е. Става дума за втората част на “Течна дружба”- “Течна дружба 2″.
 
Ето официалната покана на издателството за срещата в понеделник.
 
            ” Здравейте,
От днес на пазара е новата книга на Сиела ТЕЧНА ДРУЖБА 2 от Иво Инджев.  За да ознаменува излизането на книгата Иво Инджев и издателство Сиела ви канят на представяне на ТЕЧНА ДРУЖБА 2 на 16 юни / понеделник/ от 18.00 ч. пред Паметника на Съветската армия.

e-vestnik, 22 юни 2011 г.

„В пряка телефонна връзка водещата [Ралица Василева – бел. ред.] потърси коментар от българския журналист и публицист Иво Инджев. Освен че е сред най-известните инициатори за граждански действия за демонтиране на Паметника на Съветската армия, журналистът бе потърсен за мнение и във връзка с излизането на новата му книга „Течна дружба“, която е посветена на българо-руските взаимоотношения.

В средата на месец май тази година той представи символично новата си книга Течна дружба именно пред Паметника на Съветската армия, където събра стотици свои почитатели. В нея журналистът окончателно развенчава митовете и клишетата за „вечната дружба“ между България и Русия, превърнала се отдавна в „течна дружба“.

Обем: 552 с.

ISBN: 978-954-28-1533-4

Цена: 16 лв.

Течната дружба е краткия отговор на дълго задавания въпрос какво ни прави по-различни от останалите бивши сълагерници в съветския соцлагер в Европа. Потокът от суровини, особено течните, от който България е по-зависима от бившата си колониална владетелка повече от която и да е друга посткомунистическа икономика на континента, продължава вече четвърт век да предопределя съдбата ни на държава, която не може да се откъсне от руската орбита.

В новата книга на Иво Инджев ще прочетете за нивото на „течната дружба“, измервано по дни за периода 2011–2014 г.; за трагедията на таврийските българи, избягали от СССР и настигнати от Червената армия в България; изповедта на оцелял таврийски българин, национално известен с фалшифицираното си българско име; какво стои зад намека за сибирската връзка, направен от уволнения министър Трайчо Трайков; за номерата на „Газпром“ за гарантиране на руския газов монопол в България; за българската ръка в руската примка около украинския врат и много други.

 

Ако заглавието озадачава някого, то вероятно не е запознат с книгата Течна дружба, посветена от автора през 2011 г. на митовете за т.нар. вечна дружба между България и Русия, между СССР и НРБ, и между двата уж вечно влюбени през вековете народи. Не става дума само за игра на думи.

Няколко години след официалното оповестяване на световната комунистическа кончина в нашата страна изведнъж беше регистриран рязък скок на вноса на енергосуровини, предимно природен газ, нефт и горива. Накъде потекоха те?”IMG_7620

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ ( само за собственици и редактори на медии, които от години публикуват статии от ivo.bg)

Надявам, чрез цитирането на поканата, да проявите интерес и към тази публикация в ivo.bg, чийто смисъл за автора на “Течна дружба 2″ далеч надхвърля дребните сметки на “търговията” в храма на журналистиката.

Иво Инджев

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване