06/13/14 09:27
(http://ivo.bg/)

Коалиция на (же)лаещите пеликани

България къкри на газов котлон, при това руски. Що за реотан трябва да имат българските депутати в това Народно събрания, за да загреят ?

 

Беше покъртително да се гледа и слуша на днешния 13-ти петък така нареченият парламентарен спор по въпроса за това как точно е правилно да бъдем вкарани в руската газова камера- веднага, бързо и необратимо или необратимо, не съвсем веднага и бавно.

 

Формално последното издихание на 42-то Народно събрание беше посветено на 5-тия вот на недоверие към правителството на Орешарски, но дори съотношението на времето за обсъждане и гласуване на този въпрос спрямо няколко пъти по-дългите препирни около „Южен поток” показа каква формалност наистина е тази власт. Тя е брошка на ревера Путин, истинският властелин на това положение, чието име никой не посмя да спомене в пленарната зала.

 

Неизкушените в терминологията на търговската казуистика, макар и търпеливи зрители и слушатели на пререканията, едва ли разбраха нещо кой знае какво от многочасовите пледоарии. Защото сред тях нямаше нито една дума против руския проект, замислен в Москва като изолационистки инструмент за непослушната Украйна. За него Путин, разпореждащ се с богатствата на руската земя като със своя бащиния, не жали средства и насъсква помежду им накацалите край корупционната хипотеза „Южен поток” южноевропейски пеликани.

 

Видяхме ги и днес да се джавкат. Да, точно така: джавкащ пеликан. Има такова животно и то гнезди в днешното Народно събрание, където се е загнездила псевдодемокрацията ни, деградирала до положение, в което на практика няма опозиция по най-съдбоносния въпрос за България за нейната ориентация в постоянното мигриране на боричкащите се лобита между изтока и запада. Ето защо дебатът е заменен от караница кой да обслужи по-ефективно корупционни обещания на Кремъл, заложил на няколко подизпълнители на руската воля в България, вкопчени помежду си за по-добра позиция в ловуването на руските мръвки.

От Брюксел ясно заявиха, че тази срамна сценка трябва да бъде прекратена. От Вашингтон подкрепиха тази позиция нагледно с делагацията на Маккейн. От Букурещ дори се погнусиха от боричканията в полза на Путин и срещу европейските интереси, които кипят в София. Само тук спорът за това как най-добре да се случи руският мерак Европа да бъде обгазена с повече руска газова зависимост продължава с нестихваща ярост.

 

Такава истината за управляващата де факто в момента коалиция на (же)лаещите пеликани.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване