06/15/14 12:57
(http://ivo.bg/)

Бареков хвали прокуратурата, а Пеевски направо й благодари

Вчера новият политик Бареков похвали прокуратурата ( и Националната агенция по приходите) като единствените добре работещи институции в България. Същите в момента проверяват сигнал срещу Бареков, който явно е убеден в предрешения изход от проверката в негова полза.

Междувременно Бареков направи изявления за разграничаване от депутата Пеевски и банкера Цветан Василев като “жертва” и “поръчител” на опит за убийства на Пеевски. В стил “овчарски скок за надскачане на собствения ръст” Бареков дори заяви, че стоял по-високо от двамата.

Похвалите му към прокуратурата обаче го сродяват с Пеевски. Същият не просто благодари на държавното обвинение, че си върши работата ( както на Пеевски му се иска), но и се издава пред в. Преса”, че явно е запознат с тази работа доста отблизо- дори и срок със задна дата посочва.

Ето откровенията на Пеевски пред вестника, пред който е е избрал да се похвали със своята осведоменост за нещо, което самият той квалифицира като голяма тайна:

„Отнасям се с пълно доверие към правораздавателните органи, които през последните два месеца работиха усилено и най-вече дискретно.

Искам да им благодаря, че са си свършили толкова професионално работата, заяви пред „Преса“ Делян Пеевски.

Депутатът от ДПС пред „Преса“:

Имам пълно доверие на МВР и прокуратурата
Не искам да коментирам конкретната ситуация. В случай, когато има опит или желание за отнемане на човешки живот, се прекрачват всички норми на здравия разум.
При тази тежка ситуация е много важно да се работи внимателно.
Отнасям се с пълно доверие към правораздавателните органи, които през последните два месеца работиха усилено, професионално и най-вече дискретно. От тях не изтече информация, въпреки критиките за неумението им да работят с тайни.
Искам да им благодаря, че са си свършили толкова професионално работата.
 
Отказал охрана от НСО Делян Пеевски като депутат от ДПС е отказал гардове от Националната служба за охрана (НСО) преди два месеца, съобщиха за „Преса“ от службата. Тогава междуведомствената комисия, в която влизат шефът на НСО, главният секретар на МВР и директорът на ДАНС, е взела решение на Пеевски да бъдат зачислени държавни гардове. Причината са получени в комисията оперативни сигнали, че се готви покушение срещу него. Информацията е била сериозна и проверена. Но депутатът от ДПС отказал да бъде охраняван от НСО и предпочел да бъде пазен от личните си гардове.Бомба избухна до дома му преди пет години

Преди пет години бомба избухна до дома на Пеевски на столичния бул. „Пушкин“ в кв. „Павлово“.

Инцидентът стана вечерта на 23 декември 2009 г. Взривното устройство с малка мощност било поставено в контейнер за смет. От взривната вълна пострада паркиран до контейнера джип, собственост на Нова българска медийна група.

Колата се оказа дадена под наем на фирма „Командо“. Според източници от полицията обаче джипът бил ползван основно от Делян Пеевски. На другия ден тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че не може да се твърди, че взривът е бил насочен към депутата Пеевски.

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване