06/16/14 08:39
(http://ivo.bg/)

Резервата Борисов се готви да се завърне на путлеритския терен в България

Бойко Борисов, който в разгара на протестите миналото лято се изказа направо ласкаво за техния детонатор Пеевски, днес (очаквано) светкавично отрече тъкмо Пеевски да го е посъветвал да подаде оставка на 20 февруари 2013 г. Вероятно щеше да премълчи това мое твърдение от книгата „Течна дружба”, както премълчава още десетки мои твърдения по негов адрес в предишната ми книга „Премиер на РъБъ”. Но сега, когато медиите внезапно и доста неочаквано при променящата се обстановка в страната започнаха да ми дават думата ( Нова телевизия беше изключение с подадената си ръка в труден за мен период на дългогодишно маргинализиране), Борисов не се стърпя да ме нападне отново персонално.

 

За толкова „велик” политик и човек това е крещящо самопризнание за безсилие в спора с аргументи.

 

Беше ми ясно, че няма как той да потвърди нещо толкова унизително за него, като да е подал оставка по внушение на очевидно най-влиятелната трансмисия на задкулисието в България, каквато е маститата фигура на Пеевски. И по тази причина изрично подчертах пред Нова телевизия, че моята информация е „дума срещу дума”. Дали самият Пеевски би ме „подкрепил” е последното нещо, което ме интересува, но е интересен отчаяният начин, по който Борисов реагира с лични нападки срещу мен, но не коментира основните ми тези, свързани със заиграването с руската пета колона ( а лично с Путин бил в много добри отношения, похвали се само преди седмица Борисов).

 

- През 2012 г. премиерът Борисов вкара през задния вход на държавата и в пълно съгласие с Ахмед Доган Външнотърговската банка на Русия ВТБ (известна като банката на Путин, втората по големина руска банка) , която тихомълком придоби най-непродаваемия през годините на прехода български монопол, предприятието Булгартабак, на което ДПС винаги яростно държеше при всяка задаваща се продажба, но „изведнъж” си замълча и преглътна в тайно съгласие с Борисов предаването на монопола в руски ръце. Понеже ни е „малко” да има руски монопол в снабдяването ни с газ, петрол и ядрено гориво…

 

- Опитът на Борисов да ме „цака” с някакво припомняне за Лукойл трудно може да прикрие игрите му с Москва, още повече, че не аз съм продавал каквото и да било в държавата ( да си мери заиграването с онзи, който нещо е продавал). Докато Борисов продаде на ВТБ също мултиплексите. По подобен начин задкулисно, в интерес на „Газпром” и неговия монопол в България, направи възможното да не тръгне интерконекторът с Турция, единствената що-годе значима и реалистична за момента алтернатива на руския монопол за внос на природен газ в България. Това читателите на „Течна дружба 2” тепърва предстои да прочетат.

 

- Хвалбата на Борисов, че е спрял ( най-после, след 3 години и половина увъртане и след огромни плащания към Русия, три пъти по-големи от тези на предшестващото правителство) АЕЦ „Белене” се дави безпомощно в гьола на очевидния факт, че Борисов междувременно поднесе на тепсия на „Газпром” и по поръчка на „Газпром” забраната България да знае дали наистина разполага с огромни залежи ( шистов) газ и петрол, както твърди Американската агенция по енергийна информация. Направи го в пълно единодушие с ДПС и БСП в 41-то Народно събрание точно така, както сега се пъчи в 42-то Народно събрание, че би построил „Южен поток” вече, ако беше на власт ( въпреки съпротивата на ЕС и в угода на Путин).

 

Да продължавам ли? Май и това е достатъчно, за да предупредя, че този вълк никак не си е променил нрава, каквато и козина да си е наметнал напоследък. След като може да се хвали с отлични отношения с Путин в момент, когато западни лидери открито го сравняват с Хитлер, изводите се натрапват сами: нищо ново не е научил от краткия период, през който се правеше на опозиция- опозиция на всичко и всеки (персонално, ако нещо му противоречи), но не и на Путин и неговия втори ешелон в България, чийто резервен водач е Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване