06/21/14 15:25
(http://ivo.bg/)

Вътрешният министър Йовчев е установил, че причината за нещастието е бедствието

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е направил интересно научно откритие в предаването на Волгин по БНР „Деконструция”.

„Основната причина за нещастието е бедствието”, заявил той.

Така е. Не е лесно да се стигне до този извод, но явно г-н министърът е мислител от класа.

Откритието му се родее с други подобни прозрения, до които човечеството е достигнало. Сред деконструктивните е уравнението, според които смъртта води до край на живота. Или, че едно тяло, ако не е живо, то очевидно е мъртво.

Сред конструктивните постижения на човешката мисъл можем да откроим експериментално доказаната хипотеза, че само храната може да спаси човечеството от гладна смърт.

Г-н народният слуга е развил мисълта си по следния начин:

„ Срещу природата не можем да вървим. Дали е имало човешки грешки не можем да кажем. Но бедствието беше предизвикано от голямото количество вода за кратко време”.

В резултат на тези пояснения стигаме до извода, че когато вали много дъжд ще мрем и няма какво да се вайкаме, а още по-малко да се съпротивяваме. Още повече, че не можем да кажем дали за това е имало човешки грешки, макар тъкмо това да е работата на един народен слуга, поставен на този пост да следи за човешките грешки, тяхното предотвратяване или поне за регистрирането им, за да не се повтарят.

Колкото до многото вода за краткото време- спор няма. Адски много вода се е канализирала в един отделен квартал на един град, докато в съседните квартали и улици, които не са се превърнали в смъртоносен водовъртеж, явно се предполага да е валяло по друг, щадящ начин.

Истината май е в това, че изборът на този човек за пазител на човешкия живот в държавата е човешка грешка. Вече цяла година управляващите се опитват да вървят срещу течението на критиките на неговите реакции при кризи, при които той демонстрира безчувственост, ако не и провокативно поведение, както при дразнещата си демонстрантите вечеря в централен софийски ресторант насред въртопа от протести срещу неговото правителство.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване