06/21/14 08:43
(http://ivo.bg/)

КТБ и Пеевски се цепнаха и цензурата гепна “България без цензура”

Ако правилно съм запомнил бройката, вече 5 пъти получавам настоятелни покани за участие в различни публицистични предавания на ТВ7- телевизията, която години наред беше медийната емблема на разваления вече тандем между депутата Пеевски и банкера Цветан Василев и чрез която беше финансиран и рекламиран най-новият продукт на политическия пазар, партията „България без цензура”.

Нямаше да споменавам такава дребна подробност от обществения пейзаж, като отказа да приема настоятелните покани, ако този наистина незначителен детайл днес не беше подкрепен от малко по-значимата по своята символика информация за цензуриране на „България без цензура” в лицето на нейното лице Бареков…ТВ7.

Именно от това се оплаква неговият сайт BNews, позовавайки се не на самия Бареков, а на друг сайт, пред който той се е оплакал, че е бил поканен от „доскоро уважавания от него” Кошлуков да участва в неговото съботно предаване по ТВ7 днес, но после получил отказ. Съответно Бареков е възмутен до дъното на новата си политическа душа, че е „доживял” да бъде цензуриран в телевизията, която той ( с присъщата му „скромност” обяви, че ) бил създал.

„Създателят” Бареков, както знаем, твърди също, че е създал Бойко Борисов и сутрешния блок на Би Ти Ви- изобщо всичко, до което като се е докоснал досега. Нищо чудно да се обяви и за композитор и автор на текста на „Радка пиратка”, която в не толкова далечното минало пееше в захлас в пловдивските кръчми като конферансие и компаньон на пийнали лелки, танцуващи кючек с него на фона на заплахата: „ само да те гепна, …ще ти цепна”.

Ето че неговите благодетели се цепнаха, а Бареков го „гепна” цензурата- същата, която той брутално налагаше в поверената му ТВ7. Например по мой адрес, когато принуди Люба Кулезич да оттегли поканата си към моя милост за участие в нейното предаване на 25 март 2012 г. и това стана причина за неизгладен и до днес публичен скандал между водещата и моя милост ( и за моя сметка, понеже ми беше отказано право на отговор).

Особено гадничко беше, че на мястото на моята скромна личност, цензурирана от Бареков, в същото предаване се появиха две персони, чиято изява е интересно да бъде припомнена с днешна дата.

Ето извадка по този повод от моя „протокол” на събитието от 25 март 2012 г., състояло се в ТВ7:

25 март 2012 г. ivo.bg:

„Как се спори с толкова скъпи колеги и с телевизор- при това с такъв, от чийто екран се е предполагало да говориш самият ти, но си забранен и вместо теб канят други, които говорят обратното на онова, което си щял да кажеш?…

Не мога да преценя коя от двете гостенки -Светлана Шаренкова или бившата синдикалистка Диана Дамянова, спечели състезанието по подмазване. …

Започна Диана Дамянова ( изпревари Шаренкова само защото тя закъсня в студиото) : „Бойко Борисов прави журналистическото предаване по-красиво”, съобщи ни тя и продължи със страховитото предупреждение, че не Бойко, а гражданите, които си позволяват различна позиция, са истинската заплаха за демокрацията. Защото, както се изрази Дамянова, „задава се диктатура на неинституционализираното гражданство”! Било много опасно някакви си протестиращи да влияят на премиера, възмути се искрено оформителката на образа на своя началник.

Но ако за Дамянова тази позиция е служебно задължение, то Светлана Шаренкова, която се похвали, че в момента е в БСП, направо се обясни в любов на Бойко. Ето някои характерни извадки от задъханите й признания:

„ Ние медиите сме щастливи да имаме такъв комуникативен и толкова рефлекторен министър-председател… На него не му пука…Възбужда спорещите…Но те не са на неговото ниво… В никакъв случай не ни заплашва Борисов с авторитарност…Не Бойко ни е виновен, че демокрацията е в криза в световен мащаб…Бойко ми е приятел, от години …Бойко е много здравомислещ човек…той също е излязъл от тази партия…той е бил близо до Живков, учил се е от него…”.

В своето страстно обяснение Шаренкова ожали любимеца си, че управлява в условията на монополи ( за които не е виновен), заклейми експлоататорите ( „всички сме чели Маркс” възкликна тя) и обясни, че капиталистът е готов на всичко за едната печалба….Но добре, че го има Борисов- прави всичко да помогне на тези хора ( в Мадан), поради което тя му вярва…”

Историята с похлупването на Бареков от медийната палачинка е поучителна само за онези, които са в състояние да си вземат поука. В този смисъл не се надявам да постигна каквото и да било в лагера на внезапно задушения от цензурата лидер на „България без цензура”.

Фактите все пак трябва да се помнят. Иначе Бареков, който с убедеността на „Наполеон” от болнично заведение настоява да стане премиер на България, утре може да каже, че всъщност си е кръстил партията “България без цензура” защото е бил репресиран в ТВ7 ( направо смазан от тежестта на пачките ). Поради което е отхвърлил цензурата върху себе си още тогава, напускайки в знак на протест срещу развращаващата роля на спечелените с честен журналистически труд милиони, за да съчетае в себе си месията, готов едновременно да се къпе в шампанско, да плаче за бедните, да възстановява едновременно НРБ и монархията , след което като истински консерватор да изпонатика в затворите всички врази на пролетариите, съюзявайки се за целта с Реформаторския блок (който, по думите му, бил обречен да се коалира с него).

Очаквам по повод драмата протестно писмо от европейските консерватори, които затвърдиха у доста българи впечатлението за фарса с европейските „партийни семейства”, едно от които приюти „гепнатия” от цензурата сирак, осиротелия откъм българското си банкерско настойничество Бареков, за чието политическо зачеване чрез ТВ7 банкерът Цветан Василев най-после си призна бащинството тази седмица.

А в блога си, който бива редовно атакуван анонимно от троловете на Бареков (поне докато още има пари да им плаща), ще продължавам да спестявам на публиката глупостите на платените драскачи, претендиращи, че било цензура да им отказвам личната си трибуна за мазохистични цели. Да се оплачат на европейски чичковци, които не се погнусиха да консервират една мазна палачинка, с която си лепнаха петно на морното консервативно чело.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване