06/22/14 10:09
(http://eneya.wordpress.com/)

За анти-гей парада, наблюдения

Гей-арадът, който трябваше да се проведе на 21.06.2014 г., бе отменен, заради съпричастност със случващото се във Варна (и не само). Това не попречи на анти-гей парада да се развяват и да се излагат публично (сериозно, всеки, който смята, че изразът „вавилонска блудница“ е символ на нещо друго, освен на абсолютно плиткоумие на използващия го, не е в час) и пълен игнор на случващото се на няколкостотин километра от София и засягащо В МОМЕНТА живота на различни хора.

Като цяло, прекарах няколко часа в четене на няколкото групи (поне публичните) из Facebook по темата. Основно коментиращите се деляха на KLETA MAJKA BALGARIA, религиозни кукута от типа на „всички трябва да се покаем за греховете си и молитвата е по-силна от всичко“, разни тролове, които просто нямат нищо по-интересно за правене него момент, отделни индивиди, които просто си търсят кого да набият, някакви хора, които ДЪРЖАТ да споделят със света, че те са „нормални жени и обичат да готвят“ (честно, изказвания в този стил имаше поне 40, все от различни жени), разни други, които смятат, че явно сме заплашени от изчезване и убедени, че алфата и омегата на съществуането на всеки един индивид трябва да бъде размножаването. Загрижените за децата, които са убедени, че по-добре в дом, отколкото осиновени от гей хора (което ме кара да смятам, че тези хора в дом в живота си не са влизали и не знаят за какво говорят) и най-накрая, псевдо-психолози, които обясняват надълго и нашироко как хомосексуалността е заболяване (вадейки цитати от учебници писани 18, 19 век и пълни с бисери, но чукча масово писатели, не читатели… ). Има невероятна слабост към цитиране на всякакви източници, които подкрепят мненията им, независимо дали тези източници са реални, сериозни или имат какъвто и да е аргумент или не.

Като цяло… пълен виц.
И пак, държа да аплодирам събитието, което показа невероятна адекватност и приоритети. Мразене на група хора (по един абстрактен начин, защото 99 процента твърдят, че те гей хора всъщност не познават и дори не са виждали, обаче не ги харесват, защото… така.) е далеч по-централно, необходимо и приоритетно, да не говорим и за подходящо, в момент, в който хора загиват/се опитват да се възстановят/подготвят/реагират на наводненията/опасността от наводнения из България. Поне не мисля, че остана някой, който да не е наясно какви точно са членуващите, организаторите и посещаващите подобни мероприятия.


Filed under: абсурдно Tagged: анти-гей парад, приоритети на омаразата, KLETA MAJKA BALGARIQ, хомофобия

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване