06/24/14 14:00
(http://ivo.bg/)

Станишев и Бареков-ген(иал)но модифицаран продукт на Москва

Във връзка с развръзката на интригата дали Станишев ще продължава да е шеф на БСП или евродепутат ( а се оказа и двете!), позволете един шеговито-фактологичен срамнителен анализ на приликите между Станишев и Бареков, както и на сходствата между Бареков и Станишев.

 

По какво си приличат?

 

И двамата са бивши (пишман) журналисти.

 

И двамата имат нещо общо с шампанското: Бареков обича да залива своята публична нечистоплътност с него и да се хвали сам с това разточителство, а Станишев е тапата на червеното шампанско, която излетя за Брюксел за радост на желаещите да пият по този повод шампанско на „Позитано” 20, на които обаче им присяда решението му да остане партиен шеф.

 

И Бареков и Станишев се курдисаха сами начело на листата за евродепутати.

 

Двамата са шампиони по похарчени пари в предизборната (си ) кампания- Бареков все пак води по разходи за самореклама, защото е догонващ в това състезание със Станишев.

 

И двамата уж щяха да „изметат” ГЕРБ на изборите, а всъщност се измитат лично в посока Брюксел.

 

Станишев и Бареков избраха разкрачената поза да са в Брюксел, но да стоят и в София с лидерска партийна брадва в ръка.

 

Бареков се пъчи като консерватор в Европа, а Станишев е заклеймяван от съпартийци като консерватор сред социалистите в България.

 

И Станишев и Бареков са наследници на Живков- единият до юре, а другият на думи.

 

Бареков скърби напоследък за комунизма, който му липсвал със своята „сигурност”, а Станишев прави същото отдавна ( особено пред партийна аудитория).

 

И единият и другият ронят сълзи за бедните, на които им е бедна фантазията за тяхното охолство ( при Станишев е по наследство, раснал е в условията на привилегиите на „правоимащите” в СССР и НРБ, а Бареков е типично парвеню от породата на новобогаташите).

 

И двамата са продукт на ген(иал)но модифицирани проекти на Москва в България.

 

Общото между двамата набори е също в това, че не си признават приликите и се правят на опоненти.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване