06/25/14 21:16
(http://nellyo.wordpress.com/)

ВС на САЩ: достъп до информацията в цифровите устройства: само с изричен съдебен акт

В решение по делото Riley v. California  Върховният съд на САЩ единодушно (9:0) реши, че достъп до информацията в цифровите устройства може да има само при изричен съдебен акт, дори да става дума за телефон на правомерно задържан гражданин.

Накратко, полицаи да претърсват телефони на задържани е нарушение на Конституцията. На САЩ.

Какво казва съдът: съвременните приложения предлагат широка гама от инструменти за управление на подробна информация за всички аспекти на живота на дадено лице. Има приложения за новини за  Демократическата партия   и за Републиканската партия; приложения за алкохол, наркотици, хазарт и зависимости; приложения за споделяне на информация за молитвени нужди; приложения за проследяване на бременността; приложения за планиране на бюджета; приложения за  хоби или занимания; приложения за   романтичния живот. Има приложения за покупка или продажба на почти всичко, и записите на такива сделки могат да бъдат достъпни в телефона за неопределено време. Собственик на  смарт телефон   има инсталирани средно по 33 приложения, които заедно разкриват целия живот на потребителя.

Допълнително съдът взема предвид, че потребителите се възползват от  изчислителни облаци

Полезно решение не само за американци,  с много сериозна подготовка  по делото на неправителствения сектор: EPIC, досие

 

 

Публикувана на 06/25/14 21:16 https://nellyo.wordpress.com/2014/06/25/warrant_phones/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване