06/25/14 07:02
(http://ivo.bg/)

“Заеко, бягай”- ъпгрейд по Ъпдайк

След откритието на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че нещастието ( във Варна ) се дължи на бедствието, днес пороят от червендалести „мъдрости” се обогати с нов приток към сериала „Глупости без край”.

 

Пълноводието на този непресъхващ мисловен потоп беше осигурено днес от председателя на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов, спряган неофициално за евентуален шеф на БСП ако Станишев изобщо оваканти поста.

 

Мерджанов сподели пред Би Ти Ви, че за Станишев щяло да бъде по-лесно да избяга в Брюксел, но не го направил. Каза го по повод видния от всички факт, че Станишев избяга в Брюксел.

 

Това, разбира се не бива да ни учудва.

 

По времето на НРБ цените никога не се покачваха, те биваха „коригирани”.

 

По времето на НРБ ръководните другари никога не биваха прогонвани от ЦК, секретариата на партията или Политбюро. Те просто отиваха на „друга отговорна работа” или отиваха „ на заслужена пенсия”.

 

По времето на СССР стотиците хиляди съветски окупатори на Афганистан бяха „ограничен контингент”, който изпълнява „интернационалния си дълг” в помощ на афганистанските другари.

 

По времето на СССР изобщо нямаше, а и до днес тук е забранено да се споменава, съветски колониализъм. Той се наричаше „вечна дружба”. Чехословакия тя беше охранявана с танкове, един от които порозовя напоследък.

 

Изобщо, в речите си др. Леонид Брежнев, най-големият приятел на българския народ ( и лично на Тодор Живков, което ни се демонстрираше от страстната им целувка уста в уста, демонстрирана от огромни пропагандни пана из цяла България), задължително вмъкваше фразата „ с чувство на дълбоко удовлетворение”…Това седмо чувство, изобретено от него ( или от онези, които му пишеха речите, за да ги срича) даде повод на злите езици за безброй вицове по времето на СССР.

 

Днес вицовете оживяват. Сполай да др. Мерджанов и другите ръководни другари, които се грижат да ни е весело в прочита на нова глава от романа на Ъпдайк “Заеко бягай”, който, често казано, в гимназията четяхме предимно в онази част, в която цензурата в НРБ беше пропуснала да отреже една еротична сцена, разпалваща юношеското въображение насред комунистическото целомъдрие, налагано като морал от височайшите лъжци в държавата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване