06/30/14 10:13
(http://ivo.bg/)

Четвъртата власт фалира преди четвъртата по големи банка

Състезанието между четвъртата по големина банка и напомпаната от нея с милиони левове (до достигане на четвъртото място по аудитория) телевизия кой първи ще фалира, е на път да бъде спечелено от инструмента на четвъртата власт.

Поредицата от публични скандали в телевизията, която обслужваше денонощно и с личното екранно старание на Бареков предишния държавен вожд Бойко Борисов, а после по нареждане на задкулисните началници на държавата и телевизията го „пуснаха по пързалката” на телевизионното заклеймяване, е на път да върне ТВ7 там, където беше преди да й бъде възложена скъпо платената роля на пропагандатор на шаячната банкерско-депесарска правда.

Най-скъпият ресурс, виден от екрана от телевизията на властта ( предишната и отиващата си в момента), бяха напазаруваните от Бареков познати лица. Едно по едно те напускат. Някои ги гонят, но се правят, че излизат в отпуска- жалка картинка.

Секнаха през последните няколко дни и закачливите сензацийки по този повод в обслужващите Бареков и компания медии- включително закачките за медийното задкулисие на разпадащата се медийна империя на доскорошния тандем Пеевски-Василев, се изпариха от съответните сайтове в интернет. Вече не им е забавно да демонстрират осведоменост какво става зад кулисите на ТВ7. Защото разпространяваните от тях слухове за скандали ( толкова любими на жълтите медии) се оказаха…верни.

А контролираните слухове вече не им вършат работа. Някой ги е забранил централно или просто е спрял да плаща за тази съмнителна реклама, действаща на принципа, че е по-добре да те одумват, отколкото да те думнат чрез премълчаване ( с каквото се мъчат от години да разстрелят разни волнодумци в България).

 

Очаква се предизвестената смърт на една медия, за която няма да се разплаче нито президентът, нито финансовият министър, нито пък БНТ ще запише клипчета с артисти, който да призовават да не се разпространяват слухове към любимата им телевизия ( в която , естествено, доста артисти получаваха трибуна).

 

Жалко, че за тоз случай не се полога тревога, като за клатеща се банка! Защото смъртта на една медия, особено, когато е поръчкова и предвидима, ( смъртта й, както и самата медията бяха предвидими) си заслужава общественото внимание и порицание по отношение на поръчителите, които се подиграха с принципите на свободното слово, превръщайки го публично в куртизанка на властта. Съответно в очите на хората „журналистите” ( казано с пълен член), вкупом са продажници, на които може да се вярва колкото на банка, в която няма пари да плати на хората, заложили на нея.

 

В този смисъл ТВ7 си изпълни задачата, отвращавайки и без това недоверчивия български зрител, който е склонен към обобщения, гледайки с невярващи очи как от екрана за една нощ едни и същи лица, като Бареков, сипят противоположни клетви по адрес на обожавани от тях до вчера политици и спонсори.

За разлика от случая с разклатената банка, гневните журналисти от разклатената телевизия няма как да си поискат правата, защото самите те участваха срещу луксозно заплащане в пирамидата ТВ7 . Подкупи ги лично онзи, който я източи „без цензура”, а сега минава в защитна контраатака точно по начина, по който обърна палачинката срещу Борисов, но вече без самопризнанието за вината си за неговото въздигане чрез преданото обслужване. По отношение на ТВ7 Бареков не само не иска да сподели негативи, но и си търси позитиви за милиони левове! Такова нахалство спира дъха дори и на претръпналата българска публика.

Жълтите медии млъкнаха поръчково, но в епохата на интернет ( съществуващ по вина на ЦРУ, според Путин) не всички усти могат да бъдат запушени с пачки, наквасени във водка и природен газ.

Faktor.bg

ТВ7 и ББТ поискаха сами да ги обявят във фалит

 

 

Запечатват до броени дни студиата

Студията на Тв7 ще бъдат запечатани до броени дни, вероятно още в понеделник, научи Faktor.bg от служители на медията. Стотици журналисти, редактори, оператори, осветители практически вече са без работа, защото от понеделник телевизията се превръща във филмов канал от типа на Диема, Кино Нова, Би Ти Ви Синема, и др. . В програмата остават само новините.

Съдбата на телевизията е неясна след сблъсъка на триото, което я създаде. Бившият й директор Николай Бареков подаде молба в Софийски градски съд Тв7 да бъде обявена в несъстоятелност. Медията отвърна с официално съобщение, в което се казва.

Днес ръководството на ТV7 и ББТ поиска от СГС откриване на производство по несъстоятелност. Това съобщиха самите медии официално в своя позиция. Ето какво гласи тя:Свидетели сме на дестабилизация на икономическата среда, в която функционират и нашите две компании. Събитията от 13 юни 2014 до момента, свързани с Корпоративна Търговска Банка, която бе основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, поставиха двете телевизии, заедно с редица други публични и части икономически субекти, в положение на забавяне в плащанията към различни доставчици.
Благодарение на изградените добри партньорски взаимоотношения, повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията), обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски Градски Съд (СГС) с искане за откриване на производство по несъстоятелност.

С оглед на горните обстоятелства и с цел защита на интересите на служителите и нашите партньори, днес ръководството на ТV7 и ББТ поиска от СГС откриване на производство по несъстоятелност, съгласно разпоредбите на Търговския закон. Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори.

Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал.

Днес се очаква СГС да образува делото и най-късно в срок от три месеца от днешна дата да се произнесе с решение дали е констатирана неплатежоспособност.

Преди дни „Ноу фрейм медия България“ АД е поискала ТV7 да бъде обявена в несъстоятелност. От телевизията тогава отрекоха информацията

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване