07/03/14 05:10
(http://vasvalch.com/)

IKEA Русия анексира Instagram за продуктов каталог

IKEA_PS_2014

Заглавието на поста е откраднато от Core77 поради своята епичност.

Колкото нови социални мрежи се появяват, толкова повече се разширяват възможностите на маркетолозите. И все пак, тежко предизвикателство си остава да създадеш наистина иновативна кампания. Това са успели да направят IKEA Русия и агенцията им Instinct. Те създават продуктов каталог в Instagram – как вижте във видеото:

Защо работи?

  • Агенцията се е погрижила за пълното изживяване, като освен основният профил за новата колекция, създава и продуктови акаунти.
  • Изпълнението е в тон с фокуса на новата колекция “On the move”.
  • Каналът е идеално съобразен с таргет аудиторията – млади хора, интересуващи се от дизайн, вероятно използват Instagram.
  • За разлика от много креативни кампании, тук bit.ly линковете предоставят директна измеримост за генерирания интерес. До момента основният линк е генерирал над 3000 посещения към сайта, a Instagram профилът има над 12 000 последователи. Конкретните кликове към продуктови страници със сигурност са по-малко, но са и по-обещаващи от гледна точка на продажби. Това дава възможност да се замери интересът към отделните продукти на каталога – нещо, което винаги е от полза за продуктовите мениджъри.

Като цяло, кампанията е интересна, дори само от PR гледна точка – търсенето “IKEA Instagram catalogue” връща около 310 000 резултата. Ще е интересно да се видят резултати и от продажбите на колекцията.

Постът IKEA Русия анексира Instagram за продуктов каталог е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 07/03/14 05:10 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/n6mF0SRXGME/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване