07/04/14 08:03
(http://ivo.bg/)

Нахалството “ноу фрейм” ( без граници)

Синдик влезе в TV7, медията се оплака от рейдърска кампания на Бареков, съобщава OFFNews, позовайки се на официално съобщение на телевизията, която от обект на презрение заради диктатурата на барековщината е на път да започне да печели симпатии като жертва на същата тази барековщина.

Синдике влязъл в офисите на ТV7 в 17:10 ч в четвъртък, 3 юли, съобщи ръководството на телевизията.

По думите на мениджърите временният синдик е бил придружаван от дузина татуирани охранители.

Акцията е вследствие на съдебни претенции на продуцентската компания на Николай Бареков “Ноу фрейм медия България” АД, която поиска от СГС да обяви телевизите TV7 и News7 в несъстоятелност заради просрочени дългове в големи размери.

Ръководството на телевизията нарича това “рейдърска кампания”.

Обезпечителната заповед е от 3.07.2014 г. и указва на временния синдик „да извърши преценка на необходимостта от охрана на имуществото на длъжника (ТВ7 ЕАД) и да изготви доклад в тази посока, за което да уведоми съда”.

“В разрез с указанието на Софийски градски съд, още в рамките на днешния ден, синдикът дойде, придружен, в нарушение на указанията на съда, от охранители, които се настаниха на етаж, нает от Балкан Българска Телевизия (на чиито честоти се излъчва News7 – б.р.). Тези действия са демонстративно и грубо нарушение на предписаниятана обезпечителната заповед. ТV7 ЕАД ще сезира съда по надлежния ред за това нарушение”, пишат в съобщение до медиите ръководителите на телевизиите.

По думите им едновременно с охранителите в студиата и офисите са нахлуха и служители, обслужващи политическия офис на „България без цензура“. Те не се съобразили с искането на адвокатите на ТV7 да напуснатне забавно офисите.

Ръководството на ТВ7 ЕАД изразява възмущението си от нарушаванетона указанията на СГС и от неправомерните действия на охранителите и служителите на „България без цензура“, завършва съобщението.

Самият лидер на новата партия “България без цензура” Николай Бареков е бивш изп. директор на телевизиите от медийната група. Партията му на практика се роди на екрана на телевизията, първоначално под формата на едноименен тв проект. И турнето на ББЦ (по признание на банкера Цветан Василев), и самата телевизия бяха финансирани от бившия вече шеф на КТБ.

До преди разрива между Цветан Василев и Делян Пеевски телевизията отделяше голяма част от програмното си време и новинарските си емисии на отразяването на дейността на “България без цензура”. След разразяването на конфликта между банкера и ДПС депутата, дойде и войната на Бареков с ТV7.

 

Actualno.com припомня, че преди 2 дни Николай Бареков обяви спасителен план за ТВ7. “Готов съм да предложа начин за излизане от кризата на медията и за запазването на журналистите и работещите там. За да се случи това, ще трябва съдът да уважи молбата ми в телевизията да влезе синдик”, заяви бившият изпълнителен директор на медията.

Освен това политикът отправи апел към мениджърите на медията да подадат оставките. “Заради тях телевизията бе напусната от стотици служители от всички отдели, включително от отдел “Финанси” и “Човешки ресурси”, които бяха от времето на Любо Павлов и Диляна Грозданова и са живата история на тази медия”, каза той.

 

Ivo.bg припомня също, че силовото превземане на телевизии е патент на Путин.

 

Интересното е, че медиите на Пеевски, в чиито лагер се укрива Бареков ( въпреки опитите да заблуждава публиката, че не бил зависим от него), мълчат вече близо денонощие. Скандалните сайтове, които обикновено бързат да отразят всяка глупост , казана или извършена от Бареков (и много се гордеят с бързината и ексклузивността на тази платена услуга), не си правят труда да отразят скандала официалното оплакване за превземането на телевизията.

 

Някой ще повярва ли, че някаква си „Ноу фрейм медия” е самостоятелен фактор в държавата и че самочувствието й да се разпорежда с помощта на мутри в един спор на медийното поле не се катери по широкия гръб на най-скандалния брокер на срастването между парите с изпълнителната и съдебната власт?

 

Нахалството „ без граници” ( „ноу фрейм”) се е превърнало в запазена марка на проекта без цензура. Неговото усмиряване, ако се намери воля в държавата, трябва да послужи за индикация, че в България е възможен завой към нормализация в политиката, в която татуираните мутри демонстрират безнаказаност за своята бруталност.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване