07/04/14 10:31
(http://www.gorichka.bg/)

Споделени чаши за кафето навън

cup

Споделяме си домовете, превозите, идеите, финансите, дрехите, яденето, даже партньорите. Какво още? Ами… чашките от кафе, помислили си купчина ентусиасти и веднага организирали The Good to Go Cup. Въпросните ентусиасти са млади предприемачи, обединени от Do School, 10-седмична международна програма за сздаване и натрупване на социално добро. В партньорство с Brooklyn Roasting Company те набързо купили 500 керамични чаши, чието предназначение било да заменят ежедневните пластмасови на популацията в Дъмбо, мил квартал на Бруклин. Идеята е да се отбиеш в кафене от веригата и да си вземеш кафето в такава чаша, а, като си готов, да я оставиш пак там за старателна дезинфекция, която да я подготви за нови енергийно-принасящи дела на следващия ден.

Естествено, веднага изниква темата за хигиената.

„Привикнали сме да си споделяме чинии, прибори и чаши в ресторантите, но нямаме опит в споделянето на подобни вещи за навън. Но хубавото е, че бяхме приятно изненадани от това колко наясно са хората с проблема на еднократните чашки и колко отворени са да участват в програмата. Много благодарности получихме“, радват се организаторите.

Явно е така, фактите говорят: още на първия ден в програмата са се записали 310 души. Самата тя е живяла засега кратко, едва от 21 до 23 април, но резултатите са впечатляващи, така че със сигурност ще има нови издания.

Надяваме се пилотната програма за споделяне на чашки скоро да се разшири и на други места. Защо не и тук, в България?

Good to Go Cup

Публикувана на 07/04/14 10:31 http://gorichka.bg/spodeleni-chashi-za-kafeto-navn/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване