07/08/14 07:21
(http://ivo.bg/)

Сиропена престрелка в една и съща медийна тарелка

Не следя фейсбук, където профилът ми беше хакнат на рождения ми ден на 16 април миналата година ( получавам съобщения по имейла, но не мога да отговарям) . Просто нямам време за клюки и ексхибиционизъм. Но признавам, че в тази мрежа могат да се уловят екзотични новини ( стига човек да има време и нерви да рови в тинята).

Ето че колегите от сайта Faktor.bg са свършили тази неблагодарна работа, поради което слагам на тезгяха на ivo.bg техния улов в мрежата- две мрънкащи мренки, които се конкурират по честота на телевизионни гастроли ( Велева, без официално да е на работа в БНТ, е практически абонирана за съботния сутрешен телевизионен ефир на обществената медия, а Симов демонстрира с рекордна честота във всякакви студия благата половина на истеричното си лице от блогосферата, в която проявява тъмночервената си злоба).

Докато Велева олицетворява в българската журналистика спонсорираната неизбежност на постоянното присъствие и рутината ( чиито аналог в политиката е Ахмед Доган), Александър Симов на практика е най-новият, третият московски политически субект след Сидеров и Бареков, наложен изкуствено на публиката (  беше изпратен да гастролира непрекъснато в тв ефира и за година време го направиха разпознаваем- чак Йосиф Кобзон му изписаха от Москва да му открива кампанията за евродепутат).

Мадам В. от “Преса” и Сашо Симов от “Дума” си точат баклавите за смях на публиката

Faktor.bg

Журналистът от вестник ” Дума” Александър Симов и кандидат за евродепутат напълно отрече думите на зам.- главният редактор на “Преса”  Валерия Велева в сутрешният блок  на Нова тв. Близката до Ахмед Доган журналистка разкри схемата, според която лидерът на БСП Сергей Станишев е предложил лично депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, а той дори се дърпал.

Смелият соц. журналист Александър Симов, който заради хонорари защитава лявата идея във всички издания на Делян Пеевски и има запазена колонка във вестник “Уикенд”  за крупна сума даже предложи да занесе тава с баклава на Валерия Велева, ако тя докаже твърденията си.

Журналистката  Валерия Велева е известна с кулинарните си умения като дори преди време занесе баница в Банкя на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и няма да й се опре една баклава.

“Когато някой заявява някаква позиция в една нормална държава, той трябва да я докаже. Аз съм готов лично да почерпя с една тава баклава Валерия Велева, ако тя докаже думите си, че Сергей Станишев е предложил Делян Пеевски за шеф на ДАНС”, заявява смело коментататора на “Уикенд” , а уж репортер от “Дума” Александър Симов.

Единственото му 100 % твърдение, което заслужава аплаузи е, че Мадам В. набра смелост да направи секретните си коментари, едва тогава когато Сергей Станишев е “бита карта” за БСП. След битката със словото, в която залогът беше тава с баклава Велева публикува в социалната мрежа Фейсбук своята смела позиция.

Кой на кого ще точи баклава, си задава въпроси публиката, измъчена от безсъние след съкровените изповеди. 

“Току- що спечелих тава с баклава от Сашо Симов, на когото представих доказателства, че именно Сергей Станишев е предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Очаквам Сашо да го признае публично и да ми се извини”, коментира Валерия Велева в социалната мрежа.

Журналистката  Валерия Велева единствена направи интервю с Делян Пеевски в кабинета на председателя на ДАНС, а година по-рано с неговият настоящ враг банкера Цветан Василев. За последното пиарско интервю си тръгна с трудовата книжка след повече от 15 години при
“трудоваците”.

За Александър Симов се знае , той е като енциклопедист, гастролиращ по всички телевизии и по всички теми, който тъпо и упорито се бори за място под слънцето в свещената “Коалиция за България” за каквато и да е политическа кариера.

Хвала на свободното слово и на такива журналисти!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване