07/14/14 05:23
(http://ivo.bg/)

Ще фалират ли и медийно “свързаните лица” с КТБ?

Сайтът Клуб Z съобщава на пръв поглед светската клюка, че шефката на „ Нова Българска Медийна Група“ Ирена Кръстева, майка на депутата Делян Пеевски, се е прибрала от Брюксел в София тази нощ. Причината за проявения интерес на сайта е сигнал на граждани, възмутени, че на летището в Брюксел Кръстева е прередила другите пътници с помощта на придружител-вероятно охранител, който се грижи на важната персона да й е по удобно ( отколкото на т.н. обикновени хора от опашката).

Спомням си как същата важна персона пререди журналистите, пожелали среща с еврокомисар Нели Крус в София през септември 2012 г. и се нареди на първо място на масата на тази среща със самочувствието на кралица на медиите в България. Заедно с нея на първа линия бяха и подобните й персонажи от медийния свят Николай Бареков, Петьо Блъсков, Тошо Тошев, Венелина Гочева- все герои на „прехода“ с решаващ принос за окаяното състояние на българското свободно слово, от които обаче никой не търси сметка за този фалит и за източването на доверието на българските зрители, читатели и слушатели от медиите в страната ни.

Няколко месеца по-рано президентът на „Репортери без граница“ Оливие Базил заяви в Брюксел, че в България истински свободни журналисти са само „шепа български блогъри“. Окуражени от тази оценка написахме ( ние, шепа български блогъри) писмо до еврокомисар Нели Крус с искане за среща в София на 20 септември, когато тя имаше планирано посещение, но се оказахме изтикани от шепа нахални български медийни босове.

Това беше единственият път, когато съм виждал на живо Ирена Кръстева, която според сайта Клуб Z в нейните медии служителите и журналистите наричали иронично „мама“. Беше за кратко, но достатъчно да чуя пледоарията й на робовладелец, за да получа от първа ръка доказателство за безнадежността на ситуацията в мафиотизирания български медиен свят.

Сега „мама“ си идва след като изглеждаше скарана с премиера Бойко Борисов в средата на 2009 г. и клетата изгнаница се премести да се труди в Брюксел.

Припомняме само, че тя замина за белгийската столица през 2009 г. непосредствено, след като Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ спечелиха парламентарните избори и дойдоха на власт. Месеци наред преди това ръководените от Кръстева вестници, титулуваха Борисов с обидни квалификации, между които и „Боко Тиквата“.

Веднага след изборите тогавашният премиер недвусмислено се закани на медиите на Кръстева-Пеевски и неофициално се смяташе, че това е конкретната причина за установяването на „мама“ в Брюксел.

През 2010 г. тя дори откри офис на „Нова Българска Медийна Група“ в белгийската столица. За което получи и поздравителен адрес от Борисов, който междувременно след рязка смяна на политиката на вестниците на Кръстева, бе обилно обгрижван и възхваляван от тях.

Брюкселският офис обаче бе почти скоропостижно закрит в края на декември 2012 г. Интересен факт е, че на мястото му на адрес: бул. “Сен Мишел” №15, малко по-късно бе разкрит друг офис – на Корпоративна търговска банка“ , се казва в днешната публикация на Клуб Z.

Да обобщя за финал: ако кризата с КТБ не се отрази на „свързаните“ с нея лица в медиите, които имат водеща роля за кризата на кретащата на опашката на европейските страни България, нищо няма да се промени тук.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване