07/16/14 08:36
(http://www.gorichka.bg/)

Доказано: био храните са по-добри

bio

Според най-новото и най-пълно изследване по темата за хранителните качества на био храните, в тях се съдържат между 16 и 69 процента повече антиоксиданти, отколкото в обикновените. Това е вероятно първото пряко доказателство за по-добрите хранителни свойства на този вид продукти. Екипът под опеката на професор Карло Лийфърт е провел задълбочено изследване финансирано от ЕС, а резултатите вече са публикувани в множество авторитетни академични издания.

С какво хората кат нас свързват био храните? Преди всичко със здравето си, твърдят повечето социологически изследвания (виж графиката по-долу). Разбира се не са малко и тези, които са прегърнали идеята в полза на природата – био производителите отглеждат своята продукция по най-близки до естествените условия методи. По-малък, но също значителен просент от хората, консумират био продукти, заради техните вкусови и хранителни качества.

И докато за първите две мнения контра аргументи по-скоро не съществуват, по въпроса за вторите две учените и обществеността са разделени. Нашето мнение е, че без значение кой е прав и кой крив, дори и само поради факта, че в био краставиците ни няма пестициди вече е достатъчна причина те да са ни едноличен лидер за шопската салата.

Organicfood

Повече тук

Публикувана на 07/16/14 08:36 http://gorichka.bg/dokazano-bio-hranite-sa-po-dobri/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване