07/24/14 18:31
(http://ivo.bg/)

Политическата епитафия на Орешарски

Орешарски малко прекали с усмивките, с които явно искаше най ( накрая) да ни покаже колко му е (било) весело във властта ( в четвърто поредно правителство).

 

Скот Фитцежалд, демонстрирайки страхотното си чувство за хумор дори от оня свят ( западния, който е привлекателен рай за бегълците от изтока), пожелал на гроба му да пише:

 

„Цял живот пих, после умрях“.

 

За епитафията на политическия си надгробен паметник и Орешарски избра да демонстрира чувството си за хумор, за което мнозина, развеселени от кокаина на споделената власт негови ласкатели твърдяха, че е страхотно ( макар да не му личеше в позата с оклюмалия нос в разгара на протестите срещу неговото дебелокожо управление).

 

Сред шегите и закачките с обсадилите го репортери Орешарски подхвърли днес, че му е рано да каже кой е издигнал кандидатурата на  Пеевски за шеф на ДАНС ( която на практика го свали от власт днес).

 

Това е преразказ на първия виц за мутрите, като герои на прехода, който чух преди около четвърт век.

 

Една мура си купила възможно най-скъпия часовник и се поинтересувала как работи това златно чудо с диамантените инкрустации. „Например, когато горе се съединят стрелките, значи е станало 12 часа“, казал любезният продавач.

 

Още на метри извън магазина веднага клъвнала една заинтересована персона от женски пол. На въпроса й колко е часа мутрата, гледайки напрегнато циферблата, отвърнала дълбокомислено: „рано е да се каже“!

 

Експертен отговор!

 

От него е видно, че Орешарски може да  претендира по чувство за хумор да е близък до Скот, но не и до Фитцежаралд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване