08/04/14 09:18
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Говори Пловдив: РОЖБИТЕ ЕХИДНИНИ

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Рожби ехиднини! Как може да говорите добро,                                                                                                         когато сте зли!

                                                                                           Матей 12:34

Тия пак се наежиха да се бият.

Тия не спират нито за секунда да лъжат.

Тия нямат срам нито от бога, нито от хората, нито от себе си дори.

„Октомври не е бой последен, а битка по пътя за една по-силна България и по-отговорна БСП” – каза онзи ден на Бузлуджа Нулата от Кулата, новият лидер на комунистите, известен сред обществото също като Мики Маус или, преведено на български – Мишокът Мики.

С кого искаш да се биеш пък ти, бе, байно? Да не би партията ви пак да е минала в нелегалност и на питите с кашкавал по мандрите да са им пораснали ръце, та да се налага да се биете с тях? Защото иначе се знае със сигурност, че чашите с водка в кръчмите нямат ръце и не могат да се бият, те са беззащитни и затова, както знаеш, биват лесно изпивани. И по много.

Ще се бият!

Вместо да се опитат най-после да се превърнат в нормална, мислеща, принципна и демократична българска и европейска партия, те отново надуват бузи и показват някакви си мускули. Така са свикнали. Само това могат. Толкоз им е акълът. Толкоз им е моралът.

Да, тази партия има пари. Да, в нея и зад нея стоят хора и силови структури, бивши и настоящи, които я държат на власт, защото тя е инструмент за реализация на техните лични и групови интереси. Да, вътре в нея и около нея се въртят стари престъпници и нови богаташи, които харесват начина, по който БСП подлудява света около себе си, защото знаят, че в нормалния свят те няма да оцелеят и секунда в удобното и приятно състояние на безнаказани престъпници и безотговорни богаташи. Да, над нея стои Москва с обещанията си за вагони с пари, ако се продадеш на кремълската мафия и с откровените си апетити за силно влияние в Европа чрез своя троянски кон България, страна, в която пък БСП е откровената руска пета колона.

Всичко това са истински сили, сили, на които вчерашните, днешните и бъдещите председатели на партията са се опирали, се опират и ще продължат да се опират до пълната победа на комунизма….. Която, впрочем, никога няма да настъпи, защото тия добре знаят, че ако нямат враг, веднага започват да се самоизяждат – така че винаги предпочитат да си оставят малко живи врагове наоколо.

Но това е друга тема, сега говорим за силите, на които партията се опира. Нещо повече, партията всъщност изцяло се състои от тези сили, тя е създадена от и за тях. Онези „обикновени”, „трудови” и не знам си какви други хора, които формално членуват в нея или неформално я подкрепят през годините, са само пълнеж, масовка, банда наивници, нисша сган, чрез която червените умници, комунистическите принцове и принцеси, плюс техните кукловоди, реализират своите висши цели.

Затова комунистите винаги искат да се бият с някого и постоянно надуват мускули – защото те в мирна, демократична и разумна среда не могат да виреят. На тях им трябва общество, изтерзано от бедност и простотия, разногледо от лъжи и манипулации, обществен и политически живот, в който няма граждани по дух, а бездушни поданици, няма личен и обществен морал, защото той пречи за постигането на отровните им цели, няма нито една нормална партия, защото тогава и те ще трябва да станат такава, няма…..

И комунистите си постигат всичко това, поне тук, в България, вече десетилетия наред си го постигат.

Ето, с избора си на нов председател те веднага поставиха основите за продължаване неотклонно по пътя, по който вървят и досега. За да се убедим, достатъчно е само да чуем как на Бузлуджа, Мишокът Мики обеща БСП да спечели „тази битка” /имат се предвид бъдещите извънредни избори/ „напук на десницата и на тези, които се борят срещу лявата идея”.

Да правиш политика „напук”, как ви звучи? Не „в името на” нещо или „ в полза на” друго – а напук. Напук на всичко и всички, само да покажем, че ние сме по-горни, че сме по-велики, че можем да ви смачкаме…..
Освен това, никой тук не се бори срещу лявата идея, бе, г-н Началник Миков. Съвсем никой, защото съвсем никаква лява идея всъщност в България няма. Поне не е известно някой умник да я е формулирал разбираемо и логически легитимно, а не с тъпите, до болка познати и политически абсолютно невалидни клишета.

Като споменава честичко за „лявата идея”, върхушката на БСП има предвид най-вече опашатата лъжа, че като партия тя защитава някаква си „социална справедливост”. Макар никога да не казва с какви пари и с какви обществени усилия ще се постигне тя. И макар че, когато дойде на власт, тази върхушка задължително предпочита да открадне парите от хазната, а не да ги дари за въпросната справедливост.

А после започва неистово да лъже и вдъхновено да маже отгоре, както става пред очите ни в момента.

„Само за последната година правителството, излъчено с мандата на БСП, направи за обикновените хора в пъти повече, отколкото направи за четири години правителството на ГЕРБ” – безсрамно заяви бившият лидер на БСП Сергей Станишев пред тълпата наивници, събрала се онзи ден на споменатата вече Бузлуджа.

Направило е правителството, ама горките тъпаци под формата на „обикновени българи”, пак не са разбрали какво точно е направено за тях – това е основната теза сега на върхушката от червени бандити.

И в името на тази безумна теза, те призовават своите членове и симпатизанти към още по-безумно действие – да се върнат по места и веднага да започнат да обясняват, всеки поне по на една съседка, какви точно добрини кабинетът Орешарски е сътворил за нея.

Тя, съседката, няма да повярва, защото никакви добрини не е усетила да и се струпват на главата.

Но нищо, важното е лъжата да се масовизира и „обикновените” българи, включително „обикновените” партийни членове, да продължат да се съмняват в себе си и реалността наоколо, като си кажат – абе, аз ли постоянно нещо греша, `щото съм прост или съм прост, `щото постоянно нещо греша…..

Това е изборът, който БСП щедро предоставя на хората.

Рожби ехиднини!

Не го казвам аз – казва го Христос на фарисеите, аз само цитирам Евангелието от Матея в подходящ контекст. Защото какво, освен рожби ехиднини, са българските комунисти?
А за който не се сеща, ще припомня – Ехидна е героиня от гръцката митология, красива жена, чиято долна половина на тялото е змийска. От нейния брак със стоглавия дракон Тифон се раждат много чудовища – Химера, Лернейската Хидра, Немейският лъв, орелът, който кълве черния дроб на Прометей, страховитите кучета Цербер и Орфо, както и Сфинксът в Тива, убил сума хора заради това, че не знаят отговора на единствената гатанка, която той знае.

Ами как за толкова години не научихме правилния отговор, бе, граждани?

И как продължаваме да слушаме и следваме рожбите ехиднини, които ни говорят добро, след като виждаме и тях, и делата им, че са зли?

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване