08/04/14 19:12
(http://rumiborisova.blogspot.com/)

И какво направи Радан Кънев?

По време на заседание на Изпълнителния и Гражданския съвет на Реформаторския блок, определеният за говорител на Блока Радан Кънев подаде оставка. Още преди този акт да стане факт. заявлението му за оставка беше разпространено до медиите. От него стана ясно, че Кънев не искал да е глас на Бойко Борисов, защото части от РБ се заигравали с лидера на ГЕРБ заради конюнктурни интереси.

И какво направи Радан Кънев?

Има една такава поговорка – на си ти парцалките дай си ми кофичките. А дали преди да подаде заявление за оставка като говорител на Реформаторския блок, Радан Кънев не е подал заявление да го обявят за едноличен Командир на РБ. И дали този му определен от някои хора като достоен акт не е в отговор на коментарите на Меглена Кунева по адрес на Иван Костов, а не заради изразената позиция за актуализацията на бюджена на консултациите при президента. Дали пък лидерът на ДСБ не връща парцалките, защото ДСБ има да дава не кофички, а парички. Все пак Движение България на гражданите плати сметката по кампанията за евроизборите с държавната си субсидия, а в Европарламента отиде кандидатът на ДСБ (след публичната намеса на оттеглилият се от политиката Иван Костов и устното окръжно до структурите на ДСБ да работят само за Светослав Малинов).
Някъде пишеше за подписано споразумение масрафът да се плати от партията,чийто кандидат стане евродепутат. Колкото до отношенията към ГЕРБ, няма как на Радан Кънев да не му е известно изявлението на ген. Атанас Атанасов (от ДСБ), че е възможно реформаторско управление при коалиция ГЕРБ - Реформаторски блок. И анализът на проф. Калин Янакиев (от ДСБ), с който той призова в името на дясната идея ГЕРБ и Реформаторите да загърбят своите противоречия. В същото време Меглена Кунева заяви, че "и ГЕРБ, и Реформаторският блик са обявили, че ще се явяват самостоятелно на избори, което изключва предизборна коалиция."

И все пак, заявлението на Радан Кънев не е, че се отказва да е говорител на РБ, а че иска да е единствен председател на Блока. Номерът му може и да мине. Но политиката все пак не е детска градина, за да се играе на „на ти парцалките, дай ми кофичките”.

Публикувана на 08/04/14 19:12 http://rumiborisova.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване