08/09/14 09:35
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

#кой провали протеста?

а и протестът не е това, което е.
самуил петканов е много по-ценен като сатирик. патетиката на този текст е оправдаема, млад човек, бла бла бла, но имаше хора от протестна мрежа, които се държаха като обергрупенфюрери и които превърнаха протеста в провалено представление. те носят отговорността за генералния му неуспех. шутовщината, която се възцари от един момент нататък изглеждаше нелепо в очите на хората от провинцията, на голямото мнозинство, и бунтът реално не се състоя. да, имаше няколко photo ops с разкървавени глави, някой отнесе по някоя и друга палка, но когато това се случи, вече беше есен и беше късно, енергията беше загубена.
добър въпрос е кой и как точно носи отговорност за унищожението на тази енергия, и как това послужи на бившото правителство да може да се задържи цяла година и да направи един куп бели. а после да бъде решено от дпс кога правителството да подаде оставка, както и кога да има избори. много добър въпрос, който в момента никой не иска да задава публично, защото ще опрем отново до #кой и той няма да е делян пеевски.
един, някакъв теодор михайлов, който преди години ми беше предложил да чета негов текст, който да бъде евентуално публикуван в списание с което на времето се занимавах, си позволи да ме преследва където ме намери из фейсбук, защото не харесах посоката в която нещата бяха поведени и постепенно изчерпани. начинът по който се държа с мен беше брутален и обиден, има свидетели, вени марковски и антоанета цонева. дори стигна до там да поставя под въпрос дали съм била на протеста. не само бях, а бях от единиците, които се осмелиха да извършат един от първите актове на гражданско неподчинение с риск да бъда арестувана прескачайки огражденията пред народното събрание. никога не съм се отчитала на никого за това дали ще се бунтувам или не, fuck you, нови комсомолски секретарю на протеста.
кой е теодор михайлов, какво работи, как си изкарва парите? освен, че явно е правил опити да публикува текстове и има чудесно чувство за хумор, за него няма никаква професионална следа в google освен тази на професионален протестър и създател на представленията. протестния режисьор теодор михайлов?!
как човек се издържа винаги е добър въпрос, особено когато някой концентрира власт в нечии (напълно неизвестни) ръце наложили самодейността над бунта.
протестът е много повече от самообявилия се за такъв в лицето на малка група хора, той най-вече би трябвало да е свободата да имаш различно мнение, но агресията и обидите явно имаха за цел да запушат устите на мислещите различно. и така огромната енергия с която започнахме, беше унищожена.
оказа се най-изненадващо и че протестът роди нови хора способни да преследват злостно инакомислещите. първата половина от живота ми преди по-добрата си половина в америка, е минала точно сред такива хора - те са тези, които биха трупали доноси в досиетата на неудобните. има доста въпроси около провала на протеста на които явно никога няма да получим отговор, защото отговорите може да се окажат за пореден път страшни.
Публикувана на 08/09/14 09:35 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/08/blog-post_9.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване