08/13/14 16:49
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

милата леля на протестна мрежа

решихме, че е необходимо да направим малък портрет на тази KLETA 52 годишна неомрежена женица. 
вече не се казва "неомъжена", а "неомрежена", защото всичко започва и свършва с протестна мрежа.
на долната снимка е дясната й 44 годишна цица, снимана за книгата й с поезия "нощен проект". леля се снима сама години преди думата "selfie" да бъде измислена. 
на 40 години милата леля все още не беше пробвала екстази и реши, че това е голям пропуск. за 36 часа взе 2 хапчета и не спря да танцува в холивудския клуб "паладиум", после в друг клуб, а после на две различни партита. денонощие и половина по-късно прибирайки се в къщи и сваляйки маратонките си, леля безуспешно се опита да изчисти черната мърсотия от ноктите на палците си. не успя, защото това не беше мърсотия, а ноктите й бяха умъртвени от танци. няколко дни по-късно паднаха. после пораснаха обратно.
взе гъби за пръв път на около 46 години и танцува художествена гимнастика с шалче, което беше лентата. гъбите бяха супер, донесе ги приятелка на дъщеря й от която леля никога нищо не е крила. имаше и магистрали по едно време, но спря да кара по тях, защото започна да ги сънува. 
сега, на 52 години леля ще лобира за узаконяване на марихуаната, защото не иска да бъде арестувана на някой софийски паркинг когато си купува. и защото дълбоко вярва, че българите ще станат по-добри хора ако пушат джойнт.
леля знае какво да е бедна и гладна, защото е отгледала сама детето си в америка. но е от тези, които не търпят глад и бедност дълго, и бързо се ориентира как да си изработи добрата храна, хубавото жилище и новата кола. леля обича да работи и е карала стари коли само два пъти в живота си.
на преклонната си 52 годишна възраст леля плува 3 пъти в седмицата по километър и половина и ходи 2 пъти в седмицата да се катери на витоша. пие бял хавана клуб с лайм и много лед извън витошката вода. друга вода не пие.
никога не можеш да й кажеш "гъзът ти е кат' тава", защото не позволява гъзът й да е кат' тава.
леля много се гледа и всяка сутрин закусва с варен лимец и био-прясно мляко, не гледа телевизия, не чете вестници и никога не е заставала зад никой политик публично. това й осигурява дълголетие, спокоен сън и възможността да гледа с благородно полу-разбиране на всички, които нямат нейното познание за живота.
леля е много издържлива. издържала е един строй, сега издържа втори, ако трябва и трети ще издържи. строевете минават край нея строени в комсомолски редици или протестни мрежи, тя ги гледа с периферното зрение, защото знае всичко за всички редици, мрежи, манифестации и протести.
леля е написала нов роман, който ще излезе през октомври. казва се "сексът и комунизмът". знае много и за двете. романът й е страхотен с което ще ядоса много мрежи. тя обича да ядосва.
леля пази една мрежа за спомен - пазарската мрежа на баба й, която ще надживее всички други мрежи. извън тези на паяците, разбира се. те са заслужено завинаги.
леля познава ужасно много хора, а още повече хора познават нея. има познати и приятели обикновени и сложни хора, политици, интелектуалци, мутри, престъпници, благородници, част от най-богатите хора на америка, както и част от най-богатите хора на българия. познава дори и космонавти - леля е била на вечеря с бъз олдрин, първият човек стъпил на луната.
леля има биография. тази биография ще й позволи след 20 години, когато ще е на 72, да седи на терасата си близо до палм бийч или лос анджелис, с коктейл и джойнт в ръка, и да мисли върху поредната си книга или филм, работейки върху мрежата си от живи и мъртви познанства. те са нейното легло, трон, космически кораб и портал към вселената и абсурда.
все още не е решила къде да бъде когато стане на 92.
когато се дават титли, добре е да е ясно какво те означават.
докато племенниците се опитват да я поставят в рамките на бедното си въображение, леля е кралица на авто-пиара. учете се. 
милите чичковци и лели in progress трябва да й благодарят за привилегията да я познават. и понеже леля обича да казва fuck you, този път ще пропусне да го каже само от напълно излишно възпитание и от уважение към дясната си цица.





Публикувана на 08/13/14 16:49 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2014/08/blog-post_13.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване