08/26/14 10:16
(http://ivo.bg/)

ПараШут за лъжите на Путин

 

Руската пропаганда „не лъже”. Никога!

Когато Путин снизходи да коментира въоръжените до зъби призраците без отличителни знаци, подкрепяни от авиация и руския флот, които окупираха Крим тази пролет, той подигравателно обясни, че оръжия и униформи можели да се купят на пазара. Т.е. отрече да става дума за руска военна операция. Когато тя приключи обаче Путин реши да спре да се крие и да приеме овациите на екзалтираните си сънародници за руската военна операция, опровергавайки себе си.

 

Когато светът беше обиколен от твърдението, че ако не по поръчка на Русия, то с руска ракета от територия, контролирана от проруски сепаратисти ( терористи в случая, наистина!) е свален пътническия малайзийски самолет, Русия бързо се възмути и се позова на липсата на доказателства.

 

Когато хуманитарен конвой с бежанци от Източна Украйна беше обстрелван смъртоносно с ракети ГРАД ( ял съм им попарата в Бейрут през 1986 г., имаше ги качени на десетия етаж на недостроена къща точно срещу моите прозорци и предизвикваха ответния огън на вражеските християнски милиции от източната част на града) , Москва и сепаратистите в един глас веднага отрекоха да имат нещо общо. Сякаш малоумните украинци биха обстрелвали с ракети собствения си, създадения от тях хуманитарен коридор!

 

Когато украинските власти обявиха залавянето на 10 руски парашутисти на украинска територия- същата реакция. Не е вярно, нямало липсващи руски войници, обявиха от Москва по навик. Обаче…

 

Обаче войниците, за разлика от ракетите, имат свойството да говорят. И те проговориха.

 

За мен не е важно, че неколцина от пленените руски войници заклеймиха днес руската политика срещу Украйна. Това винаги може да се обясни с положението, в което са изпаднали ( макар ситуацията едва ли може да се сравнява с опасността за живота на американския журналист, заклан пропагандно и принуден да декламира заучен текст от терористите).

Важно беше друго: видя се с каква автоматична бързина руските власти са готови да излъжат (пак), след което биват принудени да сменят версията, сякаш нищо не се е случило- „просто” се били заблудили и случайно попаднали на 50 километра от Донецк руските парашутисти, чието съществуване само часове по-рано Москва отрече изобщо.

Въпросът е: колко пъти трябва да излъже още Путин, за да се убедят най-после хората в Русия ( и у нас), че този човек мами с втренчен поглед целия свят?

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване