09/04/14 05:35
(http://vasvalch.com/)

5 профила, които няма да приема в LinkedIn

linkedin

Подхождам много либерално към поканите в LinkedIn, като част от хората с LION (LinkedIn Open Networker) нагласи. Смятам, че повечето хора могат да са полезни връзки и нееднократно съм доказвала за себе си, че това е вярно. И все пак (макар и рядко) слагам граница на поканите, които приемам. Ето 5 типа профили, от които не бих потвърдила покана в LinkedIn – и 5 неща, които незабавно трябва да промените в профила си, ако ви звучат познато.

Профилът на белия албинос

Досега не съм срещала албилнос без лице, с бръсната глава и бял костюм – освен ако не изглеждате така, няма адекватна причина да оставите профила си със стандартната LinkedIn профилна снимка. Със сигурност не подбирам бизнес контактите си само според външния вид, затова няма нужда да се притеснявате. И като бонус, значително по-трудно ми е да приема покана от профили със снимка “аз и гаджето”, “аз и кучето” или “аз през лятната ваканция”. Това е казвано достатъчно пъти – инвестирайте в чиста и ясна (дори ако е направена с телефон) снимка, по възможност на ярък фон, който привлича внимание.

Профилът на иван тодоров

Капитализацията на собственото ти име е нещо важно. Ако сам не си сложиш главната буква, кой друг ще го направи? И дори ако не обръщаме внимание на стандартните power cues по повод нещо просто като име с главни букви, няма как да не си помислиш, че собственикът на профила или не ползва LinkedIn достатъчно редовно (за да го дразни това име), или не се интересува от детайли. Не знам кое от двете е по-лошо, но и двата вида хора надали ще са ми полезни в LinkedIn.

Профилът на Маркетинг мениджър в Маркетинг мениджър

Специално отворих профила си за редакция, за да съм сигурна – да, има две отделни полета за позиция и име на фирма при попълване на длъжност в LinkedIn. Алтернативно, може да редактираш headline в избрана форма – било то “маркетинг специалист” или “гуру по сайт-оптимизация”. Тогава каква е логичната причина да не оставиш и ред свързан с текущото ти кариерно развитие? Не виждам причина да комуникирам с човек, който дори не си прави труда да обясни професионалната си квалификация в професионална социална мрежа. Отново, тук опираме или до това, че LinkedIn не е любимото ти място, или до липса на внимание към детайлите.

Профилът на атомния инженер от Индия

Често приемам на пръв поглед несвързани покани, тъй като самата аз имам доста широк профил от интереси. И все пак, ако на първо четене нямаме нищо общо в професионално отношение, може да ми драснеш ред защо връзката ще ни е взаимно полезна. Дори ред е достатъчен – в противен случай заключението, че отсреща седи бот със задача да набави повече връзки, е почти неминуемо.

Профилът на Някоя фирма ООД

За фирми LinkedIn има решение – Company Pages. В този случай няма логична причина, поради която продължавам да получавам покани от ООД-та – учтиво ги игнорирам или, ако съм в настроение, пускам и по някой Report. Толкова.

Наистина, LinkedIn може да бъде значително по-либерална от останалите социални мрежи. Но е желателно да спазвате някои базови правила, иначе печеленето на контакти може да е по-трудно от необходимото.

___
снимка: Nan Palmero

Постът 5 профила, които няма да приема в LinkedIn е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 09/04/14 05:35 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/5w3O8OoQllo/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване