09/12/14 05:35
(http://vasvalch.com/)

Научно: какво правят социалните медии с мозъка ни

Едно леко петъчно видео, което показва как се променя работата на мозъка ни под натиска на социалните медии, новите технологии и “always on” културата. Оказва се, че сме значително по-пластични, отколкото обикновено си мислим и затова използването на все повече устройства все по-често нанася доста големи промени в това как ползваме интернет и колко лесно се фокусираме:

Едно леко петъчно видео, което показва как се променя работата на мозъка ни под напора на социалните медии. За мен беше най-интересно, че съществува “синдром на фантомни вибрации” – нещо, за което определено мога да се самодиагностицирам.

Полезно е и че авторите на видеото все пак са вкарали позитивен ефект от социалните медии – съществува статистически по-висока вероятност една връзка да прерасне в нещо значимо, ако е започната онлайн. Моя лична теория е, че така не се фокусираме толкова върху повърхностни качества, а можем първо да си поговорим за общи интереси. И когато вече стане време да се видите на живо, по-голямо значение има дали имате общи теми, а не това дали момичето отсреща е с малко по-рошава коса от очакваното.

Впечатляващо е как една технология може да промени начина на общуване, работа, забавление и психиката на толкова много хора по света за адски кратко време. А промените тепърва започват!

Постът Научно: какво правят социалните медии с мозъка ни е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 09/12/14 05:35 //feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/5qS4s5ZuEH4/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване