09/20/14 09:27
(http://ivo.bg/)

Четворната коалиция като руска тройка с руска спойка

Понеже вървим към предсрочните парламентарни избори по пътя на опасността от предсрочна загуба на памет, искам да припомня защо наричах предишния състав на Народното събрание Четворната коалиция и коя е спойката между привидно несъвместимите като заявени през годините платформи политически формации БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ.

 

Преди да се върнем малко назад ( малко, защото не беше толкова отдавна) да видим едно „новина” от днешния ден, която може да изненада само политически отшелник, който чува за първи път думи като БСП, Драгомир Стойнев, България и Русия.

 

Ето как човекът, посочен от Станишев за негов наследник на върха на БСП, но изместен от резервния играч Михаил Миков в тази имитация на различия, брани Русия от Европа като цяло и от България, като твърде колеблива ( според Стойнев) част от Европа в защитата на руските интереси:

 

Дневник, 20 септември 2014 г.

 

„Бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви пред ИТАР-ТАСС, че европейските лидери се водят по-скоро от политически подбуди, отколкото от икономически разсъждения по въпроса за строежа на газопровода “Южен поток”.

“Аз лично смятам, че европейските лидери мислят повече за политика и геополитика отколкото за икономика или за съдбата на гражданите на Европа. Това трябва да се промени. Икономиката, в това число и отношенията с Русия, трябва да имат приоритет”, заяви Стойнев.

Той добави, че Европейската комисия не взима необходимите мерки, за да осигури необходимите количества газ за зимата, а след няколко месеца Европа може да се намери в енергийна криза. По тази причина според Стойнев София трябва да настоява за изграждането на “Южен поток” което ще премахне риска от газова криза.

Ексминистърът заяви, че ЕС е наложил санкциите срещу Русия бе да направи необходимия анализ, а “отговорът на Русия е естествен”.

По-рано днес мнозинството в Европарламента излезе с решение, според което всички споразумения с Русия в областта на енергетиката трябва да бъдат разтрогнати. Резолюцията изисква и прекратяване на партньорството с Москва по програмата “Атоми за мир”.

Открийте разликите, ако можете, между позицията на БСП, изразена от Стойнев,   и позицията на Атака, споделена от (лично) близката да Сидеров депутатка Деница Гаджева, която направо ръкопляска ( патриотично, напълно в духа на руския шовинизъм, изповядван от българските „патриоти”) на Русия в желанието й да напляска България:
Деница Гаджева, БНТ 17 септември 2014 г.

„Последните години Русия доказа, че е силна и е фактор в геополитиката. И не бих я упрекнала за това, че България е заплашена от газова криза заради изострените отношения между Москва и Киев. Ако вие сте притиснат от всички страни със санкции, как бихте постъпил.”

За шамара от Русия- с любов!

В същата тоналност и посока е най-откровената от всички недомлъвки на Бойко Борисов досега, която демонстрира желанието му да защити Русия от България, чиито граждани твърди, че иска да развива по европейски.

Бойко Борисов, 30 август 2014 г. Дарик радио:

„Считам, че Русия не е заплаха за България.

Руските пазари са изключително важни за нашата икономика, за нашето селско стопанство и нашите културно-исторически връзки, които имаме с Русия, изобщо не дават възможност за подобни коментари. Ние, като една малка страна, която търси инвестиции и търси реализация на своите възможности, за съжаление една година напред няма да бъде разрешен износът на месо. Туризмът също е важен, той заема много важна част в нашата икономика и парите в хазната идват от туристическия бранш. Заплахата за България идва от политическата нестабилност”.

 

Колкото и да се вглеждаме, много трудно ще установим някакви разлики между БСП, Атака и Бойко Борисов- освен дребната подробност, че Стойнев поне по някаква случайност се е изразил на български чрез думата „смятам”, докато Борисов си кара на руски със „считам”.

 

Къде се крие в тази колода четвъртият руски коз в колодата? Не знам. Кажете ми вие. Ако намерите изказване на формалния лидер на ДПСМестан, в което си позволява дори само с намек да критикува руската агресия, обадете ми се на познатия ви адрес ivo.bg.

 

Последното откриваемо в интернет споменаване на Украйна от страна на Местан е от март месец, когато партията му промърмори нещо за необходимостта от зачитане на териториалната цялост ( на Украйна). После Путин си взе Крим на правата на побойника, който може да си го позволи, изпрати наемниците си и в Източна Украйна. Съответно ДПС загуби дар слово, с какъвто иначе Местан обича да се перчи, натривайки снобски носовете на по-неграмотните българи от позицията на своето лингвистично превъзходство.

 

За сметка на това в публичното пространство се активира (отново- преди години наред хвалеше „господин Доган” за личните му заслуги за етнически мир) от името на ДПС Андрей Райчев, чиито хвърлени в публичното пространство „мъдрости” винаги трябва да се четат като „Работническо дело”: четеш и разбираш истината в обратния смисъл. Той например ни уведомяваше радостно и дълбокомислено, че мисията на Сакскобурготски била особено положителна с факта, че е разбил двуполюсния модел. А се оказа, че е разбил дясното политическо пространство, за да се съюзи и управлява 8 години заедно с левите, изнамирайки уникалната в историята формула на управленския монархосоциализъм.

 

Единствено вярното в заявените обещания на „царя” се оказа „осем”- обещаваше да ни оправи за 800 дни, а оправи личното си имотно състояние за 8 години, оставяйки двете нули на „верващите”, както се вижда от спихнатия до днешното си нулево влияние „царски проект”. Измама на руската игра в България от страна на един кремълски довереник ( и доведеник), извършена в особено големи размери, за каквато няма възмездие, както за повечето вероломства с ефекта на масовото поражение в човешката история.

 

Сега Райчев се опитва да пробута внушението, че в момента ДПС завива към…Запада ( удобна хипотеза, която да подготви евентуално сближаване на ДПС с другия фалшив прозападен проект тук, наречен ГЕРБ).

 

Както всяка едра лъжа, пусната за масова употреба, тя стъпва на някакъв факт, като този, че в миналото лидерите на ДПС бойкотирали срещи с шефове на НАТО в София, от което едва ли не следва, че днешните вербални заклинания на Местан за ДПС като „най-пронатовската партия в България” имат някаква реално покритие. Ако беше пронатовска на дело, а не на думи, щеше ли ДПС да мълчи на руски за руската агресия в Украйна, вместо да говори на евроатлантически език по темата?

 

Тълкувайки срещата на Местан с Ердоган в Анкара, Райчев се опитва да ни продаде тезата, че ДПС е накарала лидера на 80 милионната съседна регионална суперсила да „клекне” и да приеме Местан като победител в столицата си, след като Турция се била убедила, че не може да надделее в битката за овладяването на ДПС в България и многократно се е провалила в тези опити.

 

Щеше да е почти просълзяващо да се съгласим с могъществото на родените на българска земя турци, които, според Райчев, направо повтарят резултата от руско-турската война от 1877-1878 г.

 

Само че има ли здравомислещ човек, който може да повярва, че на такъв натиск срещу огромна сила на Турция ДПС може да устои без противотежест с по-голяма величина, каквато е руската пета колона тук, в чиято основа е вградена и ДПС?

 

Да не говорим, че е направо малоумно да приемем, че СССР, който ни подари замислената по съветски образец демокрация чрез организирания от Москва вътрешен преврат в БКП, е пропуснал да ашладиса по свой вкус посадената по същото време тояга ДПС, която разцъфна по-късно с обръчите си от фирми в днешния си вид.

 

Проруската четворна прокремълска коалиция от предишния парламент се е прегрупирала за нов набег срещу българския национален интерес да бъдем автентична част от развитата Европа, а не придатък към путлеристката Евразия. Ако някой от нейните троянски коне изцвили непокорно каквото и да било срещу Кремъл, анализът, който четете може да се смята за погрешен и авторът поема вината за преценката си с пълното съзнание, че става за мезе.

 

Докато такова чудо обаче се случи, пожелавам още веднъж „наздраве” на и без това пияните от наивност българи!

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване