09/25/14 10:31
(http://www.gorichka.bg/)

Банка UBS предрича “слънчева” революция

solar

От 6 до 8 години. На толкова оценяват времето за възвръщане на инвестициите в слънчева енергия специалистите от банка UBS до 2020 година. А когато банкерите говорят, боговете се хващат за дистанционното, за да усилят звука.

Дори и при сегашнте около 12 години инвестицията е достатъчно примамлива за предприемачите с усет към новото. Водещата v в бранша банка предрича, че панелите, батериите, електрическите автомобили и акумулаторите, които работят със слънчева енергия, са технологии, които ще пробият и ще доведат до “голяма революция в енергийната индустрия”.

За нас като хора (от една страна) в незавидното положение на крайно зависими енергийно от благоволението на един единствен неуравновесен партньор и (от друга) обитаващи по-скоро слънчеви пространства на континента, всичко това звучи като прекрасна новина. Мантрите на правителствата по цял свят (че нищо не зависи от алтрнативните енергии, че изкопаемите горива са единствената възможност, че блаблабла…) у нас звучат още по-безкомпромисно по разбираеми причини. За щастие живеем в условия на относително работеща пазарна икономика, а когато икономистите говорят, правителствата или слушат и мълчат, или падат.

На долните две графики можете да проследите тенденциите за възвръщаемост на инвестициите в слънчева енергия (първата) и в продажбата на електрически автомобили (втората):

solar-payback

 

EV

 

А ето тук  можете да прочетете защо електромобилите ще направят добитата от слънце енергия конкурентноспособна без помощта на субсидии.

За повече информация тук

Публикувана на 09/25/14 10:31 http://gorichka.bg/banka-ubs-predricha-slncheva-revolyutsiya/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване