10/03/14 19:00
(http://ivo.bg/)

Долни другари зад трагедията в Горни Лом

Не ви ли се струва странно, че смъртоносната драма в Горни Лом, толкова удобна за левичарско логаритмуване по темата за гадния капитализъм, напълно отсъства от предизборното спекулиране на изпечените политически спекуланти от левия спектър? 

И ако също така изпечените лицемери от АБВ на Георги Първанов се опитаха да маркират нещо като позиция чрез нещо като декларация на възмущението, то от страна на „Позитано” дори този труд не си правят като имитация на усилие да защитят хората на труда ( поне на думи и поне посмъртно).

 

Причината е в това, че омертата свързва посмъртно навързаните като съветски черва, червивите от гадно спечелени мангизи другари и другарки. Само др. Михаил Миков си призна под сурдинка досега, че и той е придружавал др. Георги Първанов на обекта на смъртта в Горни Лом.

 

И толкоз- какво тук значи някаква си колективност в изпитването на партийната вина?!

Ето как навързаните в причинно-следствената връзка съветски черва са описани от сайта Бивол.

Великият майстор и неговите братя от ВзривоОпасната „Велика“ Ложа
 03/10/2014
Масонската масовка отново на светло след трагичния инцидент в Горни ЛомМладен Дочев

bivol.bg

Взривът, който опустоши завод „Миджур”  в Горни Лом и опечали десетки семейства, е на път да осветли една непублична фигура – тази на бизнесмена Валери Митков. До преди година и половина името на доцента от Минно-геоложкия университет в София е напълно непознато на широката публика.

През април 2013 година обаче  доцент Митков е избран да замени Володя Лозанов заемайки най-висшата изборна длъжност „Велик майстор“ на „Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България“. Велика, но никъде непризната, както вече писа Биволъ.

От автобиографията на възпитаника на Московския институт по стомани и сплави доц. д-р Валери Митков и на УНСС, поствана на  електронната страница на МГУ „Св. Иван Рилски“ на адрес  http://www.mgu.bg/cv/CV_MGU_BG_VEMitkov.pdf,  става ясно, че доцент д-р Митков е ръководител на Висшата школа за подготовка за персонал за взривни работи. Колкото и иронично да звучи, той  е международно признат специалист по безопасното боравене с опасните материали, като в това си качество неведнъж е  изнасял лекции посветени на същата тематика на научни конференции в  България, Русия, Словакия и Унгария.

При избора на Митков за негови заместници „братята зидари“ избират известния варненски бизнесмен Красен Кралев. Сред „почетните“ членове на Братството е и Румен Ралчев, полковник от резерва на УБО и бивш началник на охраната на Тодор Живков през 80-те.

Сред братята на „Великия майстор“ доцент Митков присъстват и други добре познати публични лица. Сред тях са настоящият министър на труда и социалната политика Йордан Христосков  – един от двамата министри посетили мястото на трагедията, Марио Тагарински – бивш министър на държавната администрация в кабинета „Костов“, Иван Нейков – социален министър в същото правителство, десният политик Илко Семерджиев, покойният аферист Борислав Манджуков, застрелян пред Мол „България“ в София.

Фигурират и бивши областни и вице-областни управители, бивши кметове и стотици други обществено значими фигури (виж списъка в края на публикацията).

Според документи, които вече Биволъ е публикувал, в едно от подразделенията на същата ложа, наименувано от братята под названието “L036 Слънцето на Тракия Хасково“, членуват и Делян Добрев, екс- енергиен министър в кабинета „Борисов“.  Добре известния финансист Емил Хърсев пък изпълнява длъжността „Велик секретар“.

Доколкото е известно доцент Митков е в членувал БСП, като се е причислявал към фракцията гравитираща около настоящия лидер на АБВ  Георги Първанов.

Освен политическите си и масонски контакти на високо ниво Валери Митков има и интересни бизнес-партньорства. Справка в Държавен вестник показва, че на 5 август 2003 г. Софийският окръжен съд го освобождава от длъжността член на съвета на директорите на „Мина Чукурово“ АД, собственост на енергийния олигарх Христо Ковачки. И до момента „Видекс“  АД има миноритарен дял в мината.

В „Лопушна Енержи АД“ доцентът от МГУ е член на съвета на директорите, а стопанисваната от дружеството електрическа централа в с. Георги Дамяново, Монтанско,  го свързва с известния пловдивски  предприемач Стефан Папалезов и с неговата съпруга Аглая Василева-Папалезова – бивш модел и водеща в телевизия ББТ.  Папалезов е бивш директор на завод „Ален Мак“, а понастоящем е акционер в „Макс Телеком ООД“, „Марина Яхтинг“, както и в инвестиционния фонд „Блек Сий Инвестмънт“.

Сред акционерите в „Лопушна Енержи“ е и „Хелиос Пауър“ АД с изпълнителен директор Иво Георгиев.  Името на  последния стана известно още около аферата с фалирането в периода 1996-1997 г. на „банката на Комсомола“ – Елитбанк, чийто съсобственик е заедно с Максим Димов.

Георгиев пък е бивш секретар на ДКМС, като през 1990 г. заедно с Росен Карадимов участва в заседанията на Кръглата маса. Сред съучредителите на банката е и лидерът на варненските социалисти Борислав Гуцанов. Последният бе задържана през 2010 г. и обвинен във финансови злоупотреби, но успя да осъди държавата в Страсбург и дори да стане депутат през 2013 г.

Друг акционер в „Хелиос“ е дружеството „ Грамекс“, представлявано от Петър Модев и Гаро Мамасян. През 90-те години Мамасян е директор във финансовата институция и сред разследваните при обявяването й в несъстоятелност заедно с изпълнителния директор  Иво Георгиев.

Кръгът „Елитбанк“ във ВЕЦ-Георги Дамянов окончателно се затваря и с присъствието на другия акционер в „Хелиос“ – фирмата „Грийнтех Инжинеринг Солюшънс“, представлявана от Сашо Димитров и Румен Нанов. Последният пък е съдружник с Иво Георгиев и Максим Димов в МАКСКОМ ФБК ООД.

Справка в търговския регистър показва, че в „Нитроинжинеринг“ ООД съдружници  на Великия майстор Валери Митков са руските граждани Николай Смагин, Владимир Мозговой и Александр Чернишов. Проверка на електронната страница на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България на адрес http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=12579 показва, че  през 2009 година същото дружество е финансирано с грант в размер 231 965 лева по проект с наименование „Разработване и изследване на нов екологичен експлозив за граждански цели“ към Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.

Валери Митков е в управата и на Първа частна ловна дружина, където участва заедно с охранителния бос Николай Климентов от Батак, собственик на охранителната фирма „НПК“, и с „брата“ масон Володя Лозанов.

Интересно какво е отношението на мрежата от „братски“ връзки на „Великия майстор“ Валери Митков към резултата от разследването на взрива, още повече че вече стана ясно, че през годините са налице стотици предписания, проверки и актовете наложени на фабриката от страна на ДАНС, КОС на МВР, Главна дирекция „Инспектиране на труда“. Така или иначе, въпреки това една от най-големите трагедии за последните години не можа да бъде предотвратена.

Любопитно ще е да се проследи и какво ще бъде поведението и на главният прокурор Сотир Цацаров при назначената от самия него проверка на прокуратурата. Той, както е известно е също брат-масон, само че членува в друга ложа – „Слънце Ориент на Тракия“.

В нея присъстват и Младен Михалев-Маджо, пловдивския олигарх и виден социалист Георги Гергов, съпругът на Меглена Кунева Андрей Пръмов, бившия съдебен министър и настоящ висш магистрат Антон Станков, омбудсмана Константин Пенчев.

Сред масоните от тази ложа могат да бъдат изброени също доста висши магистрати, бивши заместник-министри, премиерски съветници от близкото минало, хора от академичните и артистични среди.

 
 
Собственикът на взривения завод подарил на Първанов скъпа ловна пушка
Faktor.bg
2014-10-03
Хората от с. Горно Дамяново се жалват, че Митков им заграбил винарсаката кооперация и ВЕЦ

Собственикът на взривения завод „Миджур” проф. Валери Митков подарил на бившия президент и настоящ лидер на АБВ специална ловна карабина за няколко хил. долара. Скъпият дар бил направен при откриването на Лопушанска изба, чийто собственик е Митков. Първанов лично присъствал на събитието, разказват пред Faktor.bg от село Горно Дамяново. Някои от тях водят от дълго време битка с Валери Митков защото смятат, че неправомерно е придобил местния ВЕЦ както и винарската кооперация.

Успяхме да си ги възстановим от скандално известната банкерка на кръга „Орион” Веска Меджедиева, която по-късно избяга и се укрива в ЮАР, но после ни ги прилапа Митков, гневят се хората. Някои от тях писали жалби до бившия районен прокурор на Монтана Петров, но той покрил случая. Според хората от района Митков се ползвал с протекциите не само на бившия държавен глава Първанов, но и на лидери от БСП. Чест гост му бил и бившия зам. вътрешен министър и тъст на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров – Камен Пенков. Самият Михаил Миков призна след взрива, че е ходил в злополучния завод на посещение, придружавайки Първанов. Показателно обаче в случая е, че от АБВ демонстрират подозрително мълчание за трагичния инцидент и връзките на босът им със собственика на предприятието. Мълчат и от БСП, които в случая биха имали изгода да ударят конкурента си Първанов, но явно и двете формации са зависими от отношенията си с Митков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване