10/04/14 16:20
(http://ivo.bg/)

Размисъл върху дългогодишното предизборно мълчание в България

В Литва, където има 26 процента руско малцинство, също има избори, съвпадащи с българските. Там левите партии са на проруски позиции, но не смеят да ги обявят декларативно, а десните- тъкмо напротив, открито им се противопоставят тъкмо по тази линия- за разлика от България, където за водачи на десните се имат подчинените на Бойко Борисов, на които е наредено да мълчат по адрес на Русия.

Ако премълчаването се приеме за вид подкрепа за Кремъл, в предишния парламент имахме 100 процента леви партии.

По българските закони днес е ден за ( предизборно) мълчание. В смисъла, споделен по-горе, то продължава от (вече) незапомнени години.

Премълчаването обаче беше нарушено от германският вестник “Франкфуртер алгемайне цайтунг”. Той има свободата да публикува интервю с президента Росен Плевнелиев, който наруши (почти) всеобщото предизборно мълчание по руската тема в България, определяйки пред германската медия Русия като агресивна и националистическа държава с манталитета на 19 век.

Тук мълчим ( не само в деня за мълчание, а много, много дни, месеци и години преди изборите).  Мълчим солидарно с предишното си мълчание и в съботата преди изборите в неделя – поради наложеното като политическа коректност разбиране за размисъл по вътрешнополитическия повод ( избягвайки най-важната външнополитическа тема през цялата предизборна кампания).

Хрумва ми да предложа нещо външнополитическо в навечерието на просветлението ни в тъмните стаички.

Ето два лозунга с чисто външнополитически смисъл:

Да живее победата на десните в Литва!

Да са живи и здрави украинците, които премениха Ленин в украинска национална носия- в европейска България за подобно посегателство върху съветската символика арестуват дори кандидати за депутати, независимо от имунитета им!

Колкото до нашите избори- нищо няма да кажа. Мълча си. Както си замълчаха другарите и другарките, които чрез свързаните като съветски черва виновници за масовото убийство в Горни Лом лъснаха изобличени като робовладелците на съвременна България и не можаха да измислят друга защитна реакция, освен да си замълчат предизборно.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване