10/12/14 08:23
(http://ivo.bg/)

Призракът на СССР броди в холандския търговски регистър и стряска български избиратели

От холандския град Утрехт долетя в коментарната част на ivo.bg чудесна новина: над един фалирал съветски магазин, с табела СССР, днес се веят гордо две български знамена и той вече с казва иначе. Освен това собствениците на знамената се чувстват набедени от статията ми „Утре(хт) започва от вчера“, в която предавам информацията на българи, решили да не гласуват във въпросния магазин именно заради надписа СССР. Съответно те не са гласували там.

Това, че българските собственици са обидени, е втората добра новина: на всеки нормален българин би трябвало да му е обиден етикетът „СССР“. Защо обаче новите собственици не са подали заявление той да бъде свален от търговския регистър? Свалили табелата преди повече от година, но не взели мерки да я свалят от търговския регистър?!

Отказалите се да гласуват, заради „СССР“ , не са отишли чак до конкретната избирателна секция в „СССР“ в Утрехт, за да се учудят в последния момент и да не гласуват (там). Те са се информирали предварително по най-модерния начин в една от най-модерните ( технологично, манталитетно, културно и т.н. ) държави в Европа и света. Информирали са се чрез интернет.

В търговския регистър на Холандия изрично е посочено, че на същия адрес има магазин, който, ни повече, ни по-малко, се казва „СССР“. Така че не всичко в статията е „пълна измислица“, както обобщават ядосаните собственици на магазина.

Bedrijfsinformatie bestellen

Hoofdvestiging

KvK 50306316

Vestigingsnr. 000013574167

Nickeriestraat 27

1058VV

Amsterdam

50306316 0000 000013574167 CCCP. CCCP. Supermarkten en dergelijke winkels met een algemeen assortiment voedings- en genotmiddelen.

KvK 50306316

Vestigingsnr. 000025611267

Laan van Nieuw-Guinea 97

3531JE

Utrecht

Nevenvestiging

50306316 0001 000025611267 CCCP Utrecht. CCCP Utrecht. Supermarkten en dergelijke winkels met een algemeen

Остаряла информация в официалния сайт? Грешка? Е, много се извинявам на онези, които не са подали заявление като нови собственици с искане да се отпише „СССР“ ( или пък са предприели законовите стъпки, но мърлявата холандска администрация е проспала това обстоятелство?).

Това, че тази ( евентуална) грешка е прогонила български избиратели, е факт, за който няма как да се извиня. Но се извинявам наистина, че не съм взел самолета лично да проверя надписа на място ( и без това процъфтявам финансово като български блогър- засегнатите търговци от Утрехт правилно ме заплашват с искане за компенсации, направо ще си оправят търговския баланс с моите пари).

Като си намекваме такива неща обаче ( понеже не оперирам с пари, а с перо), консултирах се с холандски финансист ( безплатно ) и той заяви следното: тези собственици много трудно могат да докажат, че не са „СССР“, защото така пише в търговския регистър на кралството. Следователно няма как да си плащат данъците.

Ето и правото на отговор на засегнатите, което, освен в коментарната част на блога , предоставям тук ( включително за желаещите да го препубликуват там, където моята статия от 6 септември беше препечатана):

Здравейте на всички, ние сме собствениците на магазина в който беше гласувано в Утрехт.Статията е меко казано пълна лъжа!Да, този магазин беше руски и се казваше СССР, но фалира, ние откупихме договора от бившия собственик и от 01-11-2013 година се казва “Bulgarije shop 2″, което означава “Български магазин” а номерът 2 е понеже първият се намира в Амстердам, а третият в Зандам.Надписите СССР са свалени преди почти година и сега там гордо се веят 2 български знамена.Това са вторите избори които се провеждат там, никога не сме отказвали да помогнем с помещението, въпреки че това ни лишава от един ден работа и оборот.Специално за вас качихме и снимки от изборния ден за да видите как изглежда магазина и че всичко в статията е пълна измислица.Можете да ги видите: https://www.facebook.com/bulgarijeshop22/photos_stream
по този линк или да потърсите Bulgarije shop 2 във Фейсбук, снимките от изборите са в отделен албум.Очакваме извинение от Иво Инджев за поднесената дезинформация и си запазваме правото да потърсим компенсация за увредения ни престиж.
С уважение Валентина Генева и Костадин Димитров”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване