10/17/14 08:54
(http://ivo.bg/)

Конт(р)актьорите пре(до)говоряват

С изключение на реформаторите, които явно не бързат да изпаднат в положението на прелъстените и изоставени извън ложето на споделено управление сини политици през лятото на 2009 г., всички останали (де)формации от политическия паноптикум, представени в новородения парламент, пристанаха на Борисов. Направиха го чрез намеци или направо с гюбеци на масата, на която искат да се облажат независимо от неприличната поза на примиряване с огледа на техните прелести, която им се налага да заемат.

 

Яденето е по-силен инстинкт в българската политика от чувството, че трябва да си пазиш честта!

 

Сред пропагандни призиви ( във в. „Дума”) за „смяна на климата” и за отказ от конфронтация ( с демонизирания доскоро от червената върхушка ГЕРБ), столетната партия първа полегна на диванчето на Борисов, който дори не я уважи с присъствието си. Гледаше отстрани.

 

Последваха я прокълнатите като прокажени многократно от Борисов преговарящи от ДПС. Скъсаха се да намигат с дясното око. След като я караха с ляв мигач мандати наред, сега вече били десни, а се оказват и много дащни по отношение на авансите, които пускат на Борисов. Били готови да дадат не 100 , а направо 300 дни толеранс на новия кабинет, стига Борисов да го роди. Това е нещо като „кума дава пералня”, както се надвикват по сватбите състезаващите се по щедрост към младоженците близки и роднини.

 

В изреждането вчера дойде ред на ББЦ ( България без цигани). Там чалгата в дуета с ГЕРБ беше предпоставена, макар че заявеното единодушие след т.н. преговори беше обявено с престорена изненада от медиите като „пробив”- т.е. като намокряне на водата.

 

Днес, с голямо нетърпение да обърнат пак палачинката, в груповия купон с Борисов се включват от „България ББ” ( България без Бареков, отпрашил вече към Брюксел), наричана за краткост вече от всички „цензурата”. Представител на осиротялата (де)формация ББ ( Без Бареков) опита да надмине подмазвачеството на конкуренцията пред строителя на новото правителство като още преди близкия контакт на конт(р)актьорите обяви на практика преговорите за ненужни. Толкова били вече готови да (у)служат, че цензурата щяла да подкрепи Борисов дори и той да не я пожелае ( още веднъж след днес), каза уважително по Нова телевизия пратеникът на цензурата, който получи комплименти от лидера на ББЦ ( България без цигани) малко преди да си разменят местата в студиото.

 

От екрана на друга телевизия вестоносецът на АБВ Румен Петков също увери всички, че течната дружба по трасето Борисов-Първанов си тече по своето русло: където е текло, пак ще тече. Със свойствената за него жизнерадостност ( спомнете си само възвишените му реплики за „куйович, муйович, уойвич” от времето, преди да бъде уволнен от своите като вътрешен министър!), Петков призова с широка като (про)руската душа усмивка водещата в БНТ да не се вълнува по отношение на позицията на АБВ ( относно гарантираната подкрепа за Борисов).

 

Кой остана да се мръщи вкъщи? А, да, самотният Сидеров. Той не влиза в сметката, таксуват го по привилегированата тарифа на пряко подчинение на Москва с отговорник Жириновски. Номенклатурата на Кремъл, извадена вече на показ, не се нуждае от посредника Борисов.

 

С какво Борисов ( който на едни, като Първанов например, е наистина автентично мил и драг, но на други (уж) е лют враг) мотивира всички споменати по-горе да му показват прелестите си, а той да опипва ( почвата) свадострастно в съответствие със свадливия си нрав?

 

Всички виждат и никой не крие: баядерките се страхуват да не ги подминат досущ като Пена от вица, която най-мразела груповия секс оти можело да я подминат в калабалъка.

 

 

Повелителят на това представление, верен пък на своя стил, ще се наслади на плячката, а после ще отсъди единствено и само според онова, което му е кеф. Кеф ти парламент и правителство, кеф ти нови избори. В момента е рано да се каже какво ще му скимне. Консумира си реалностите такива, каквито му се предлагат. Защото животът е кратък, насладите не могат да са вечни като интересите от онази сентенция, според която в политиката няма вечни приятелства- има вечни интереси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване