10/21/14 19:54
(http://ivo.bg/)

Коалиция “Южен поток” се бави в София, но цвили на развален български в Брюксел

Имало е( цитирам) „среща при Бареков” на български евродепутати, съобщава меродавният за Бареков сайт BNews.

„Среща при Бареков” не е пловдивска кръчма, макар разни (политически) чалгаджии да са му играли по свирката на конферансие.

Какво ли е събрало в Брюксел„при Бареков” уж разнородните, уж скараните, уж национално несъгласните на консултациите в София наши скъпи ( и прескъпи) евродепутати ?

Той, подобно на първично обожавания и от него и до днес имитирания, вторично мразения и временно демонизирания, но отново реабилитирания и остракирания ( от вчера, 20 октомври) Бойко Борисов, също беше прогонен с камъни, но скъпоценни.

Беглецът се настани в Брюксел с камъните си след като, доказано, направи два пъти в рамките половин година най-скъпата предизборна кампания в България. Но не спи това зло под (скъпоценен) камък!

Ще рече някой: влече го запада Барека, какво му придиряте на човека!

Не му придиряме- то при него и без това е „Барек влачи, диря няма”. Но и дирите му, макар и замаскирани в западна посока, издават безпогрешно източ(е)ния му профил- виден е отвсякъде и в профил и в анфас от следното, представително за нeго, писание в BNews.

В текста всичко е вярно ( като препечатка), включително и грешките, но за някои неща се налагат пояснения…

 

вторник, 21 окт 2014 г. 17:44 ч.

Среща в Брюксел

Българските евродепутати единни за „Южен поток“

BNews.bg

„Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“. Това стана ясно от срещата на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО ( четворна коалиция на русофили без цензура- бел. ivo.bg) в Брюксел за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“.

Това стана ясно по време на среща на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО в Брюксел, посветена за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

„Нашите позиции съвпадат по голяма част от темите, а разминаванията, където ги има, са само в нюансите“, обобщи Бареков. Срещата бе за „Южен поток“, ядрената енергетика в България, възможностите за енергийна независимост и алтернативни източници.

Всеки в своята комисия трябва да работи за интереса на България, но трябва да имаме единна позиция по основните теми, посочи Бареков, който е член на комисията по енергетика в ЕП. Той обяви, че ББЦ е за строежа на „Южен поток“, но съобразен с европейските изисквания. Същото становище изказа и Илияна Йотова от БСП, като коментира по-меката линия на ЕС за проекта и премахването на текста за анулиране на проекта. Ангел Джамбазки от ВМРО пък допълни, че трябва да се преразгледа и цената.

Владимир Уручев от ГЕРБ подчерта, че винаги е поддържал проекта, защото ще носи на България печалба в дългосрочен план и може да съживи някои части на икономиката ни. Той обаче е категоричен, че много важен е въпросът какъв газ ще тече по газопровода ( „обаче”?- какъв да е, норвежки ли да идва от Русия? –бел. ivo.bg).

„Най-после в Европа се заговори за единна европейска политика в енергетика ( откога я чака тази европейска единност нашият новороден евродепутат Бареков и тя да вземе да се случи точно сега -почти благодарение на него!-бел. ivo.bg).


Нужен е сериозен план и синхронизация на проектите от общ интерес – газовата връзка България–Гърция трябва да се синхронизира с другия проект за плаващ терминал за втечнен газ в Гърция. Трябва заедно да започнат, каза Уручев.

Бареков пък посочи, че имаме и други алтернативи, освен втечнения газ: „Можем да потърсим начини бъдещите газопроводите на юг да заработят. В Катар има газ, в Иран също.” ( сигурно е чул, че има алтернативен сценарий за южен коридор за снабдяване на Европа с газ, но дори не е в час да се позове на последните европейски уточнения по въпроса, иначе нямаше да дърпа Путин за опашката по тази тема- бел. ivo.bg).
Николай Бареков прие становището на Уруков, че България трябва да потърси пазари извън Балканите ( мистерия: купувачът България трябва да търси пазари на продавачите Катар и Иран? – бел. ivo.bg).

Българските евродепутати трябва да работят усилено в групите си в ЕП за да може България да стане част от европейското виждане и европейските решения в енергетиката, категорични бяха участниците в срещата при Бареков”.

И така, да се опитаме да обобщим хаоса ( в главата на „новия политик”):

След като обеща да стане премиер на България ( от която избяга при невъзможността да изпълни заканата си), да раздаде европейски пенсии и заплати, да вдигне икономиката и заплатите, да осигури работни места на неродените българи дори, да дари всички български деца с таблети, да върне казармата, монархията и НРБ (три в едно), Бареков всъщност се концентрира върху най-важното: да върне инвестицията на Путин.

 

Ама и гостите, които са пристанали на този новоизлюпен консерватор ( пада си консерва, като бай ви Ганя), си ги бива: ГЕРБ + БСП + ВМРО.

Коалицията „Южен поток” може и да не се състои в толкова от(к)ровен вид в София, но в Брюксел тя препуска като истински троянски кон на Русия в Европа.

 

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване