11/02/14 16:54
(http://ivo.bg/)

Карикатрудната провокацийка на Борисов

От криминалета, трилъри и романизирани разкази на диверсанти знаем, че професионалният заговорник ( крадец, престъпник и т.н.) си подготвя винаги вариант за бягство в случай на провал.

 

Точно така прозвуча граничната с хумореска „оферта” на Бойко Борисов, анимирана пред медиите от Томислав Дончев ( нали не си представяте, че той импровизира!) преди днешния рунд от преговорите, именно Радан Кънев евентуално да станел …премиер.

 

Желаещите да се хванат на тази въдица медии побързаха да вземат на сериозно случката и да я обявят за „бомба”, „сензация” и изобщо за голяма работа ( така си е, но в смисъл, който употребяваме при описание на определена физиологична нужна).

 

Не е случайно, че тъкмо на Томислав Дончев беше възложено да изговори нелепата шега с невъзможното „предложение”- той е сред най-приемливите за реформаторите лица в обкръжението на Борисов и закачката с невъзможната оферта звучи по-малко карикатурно от неговата уста, отколкото ако сценката беше изиграна от Цветан Цветанов или Цецка Цачева.

 

Целта е очевидна: не само да се окарикатури неотстъпчивостта на Радан Кънев като мъж, на когото се предлага невъзможното упражнение да зачене от фертилния Борисов, но и да може след явно предизвестения разрив  с реформаторите ( в краткосрочен или средносрочен хоризонт) ,един ден да има повод за подигравки, че не само Борисов е избягал от отговорността за управлението. Предлагано му е , но се е изплашил.

 

Карикатруден е обаче този похват и не издава сила, а страх от бъдещето.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване